Varsinais-Suomessa todettu kolme uutta omikron-muunnosta

Varsinais-Suomessa on todettu kolme uutta omikron-muunnoslöydöstä. Yhteensä tapauksia on Varsinais-Suomen alueella todettu nyt neljä.

Varsinais-Suomessa torstaina 2.12. vahvistetun omikron-tapauksen lisäksi Tyksin kliinisellä mikrobiologialla on todettu perjantaina 3.12. kolme uutta omikron-tapausta Varsinais-Suomen alueella.  Sekvensointitulokset niistä varmistuivat perjantaina illalla.

Tapaukset liittyvät ensimmäiseksi ilmoitettuun tapaukseen Varsinais-Suomessa. Kaikilla todetuilla oireet ovat lieviä eivätkä henkilöt ole tarvinneet sairaalahoitoa. Sairastuneet henkilöt on määrätty eristykseen. Altistuneet henkilöt on tavoitettu ja heidät on määrätty karanteeniin.  Tartuntaketjujen selvitys jatkuu ja mahdolliset omikron-muunnoslöydökset varmistetaan.

 

Tiedote 3.12.2021 https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Eilisen-epailys-todettiin-omikronvariantiksi.aspx

Tiedote 2.12.2021 https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomessa-ensimmaiset-epailyt-omikronvariantista.aspx

Muokattu : 3.12.2021 19:43
Luotu : 3.12.2021 19:42