Vierailuja rajoitetaan Tyksin sairaaloissa 17.12.2020 alkaen koronatilanteen vuoksi

Varsinais-Suomen vaikeutuneen koronapandemiatilanteen takia vierailut hoidossa olevien potilaiden luona kielletään 17.12.2020 alkaen. Ohjeistus koskee Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) kaikkia sairaaloita.

– Teemme kaikkemme potilaidemme ja henkilöstömme parhaaksi tässä vaikeassa tilanteessa. Valitettavasti joudumme rajoittamaan vierailuja sairaaloissamme, Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen sanoo.

Lievempien rajoitusten piirissä ovat psykiatrinen sairaala, palliatiivisen hoidon yksiköt sekä lastenosasto ja synnyttäjien tukihenkilöt.

Synnyttäjällä voi olla mukanaan kaksi tukihenkilöä synnytyssalissa ja yksi tukihenkilö synnytys- ja lapsivuodeosastolla. Tukihenkilön vierailuaikoja osastoilla ei ole rajoitettu.

Myös kriittisesti sairaiden potilaiden omaiset saavat vierailla yksiköissä henkilökunnan kanssa sovitusti.

Päivystys- ja ajanvarausvastaanotoilla saattaja voi olla koko käynnin ajan mukana, jos potilaan vointi edellyttää tätä. Sairaalaan saa myös tulla hakemaan potilasta.

Edellä mainittujen potilaiden luona vierailut sallitaan sairaanhoitopiirin päätöksen voimassa olevien ohjeiden mukaisesti:

  • Vierailut tapahtuvat aina osaston henkilökunnan ohjauksessa.
  • Vain terveenä ja täysin oireettomana voi tulla.
  • Vierailijoiden ja saapuvien potilaiden tulee käyttää suu-nenäsuojainta (oma suojain mukana). 
  • Vierailijoiden määrä pääsääntöisesti kaksi vierailijaa potilasta kohden.
  • Vierailijoita pyydetään varmistamaan vierailun sopivuus etukäteen kyseiseltä osastolta.
  • Vieraiden ja saattajien tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa.

 

Muokattu : 16.12.2020 18:27
Luotu : 16.12.2020 17:21