Voittaako tiede koronan? Tyksin asiantuntijat vastaavat kysymyksiin koronasta

Tyks tutkii ja hoitaa –yleisöluento järjestetään 50. kerran ensi torstaina 6.5 klo 18-19. Tilaisuus järjestetään ensimmäistä kertaa Facebook Livenä. Teemana on koronarokotteiden vaikutukset ja koronan sairaalahoito. 

Asiantuntijoina toimivat sisätautien erikoislääkäri, infektiosairauksiin erikoistuva lääkäri Tiina Hirvioja, joka on hoitanut koronapotilaita viimeisen vuoden aikana, infektiolääkäri Harri Marttila, joka on koronakoordinaatioryhmän jäsen ja professori Ville Peltola, joka on lasten infektiotautien osastonylilääkäri ja kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) puheenjohtaja. 

Keskustelua juontaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viestinnän asiantuntija Talvikki Härmä.

TYKS_live_some_mainos_1_1080x1350px.jpg

Suora lähetys on seurattavissa Facebookissa ja linkki avataan tänään 30.4. Tyks – Varsinais Suomen sairaanhoitopiirin Facebook-sivulla. Keräämme ennakkokysymyksiä sivullamme olevan julkaisun kommenteista. Oman kysymyksen voi lähettää keskiviikkoon 4.5. mennessä. Tilaisuus pidetään suomeksi, mutta kysymyksiä voi lähettää myös ruotsiksi. 

Laajempi yleisö

– Tyks tutkii ja hoitaa –yleisöluennot ovat olleet tauolla siitä asti, kun korona iski, keväästä 2020. Nyt on aika ensimmäistä kertaa kokeilla virtuaalista tilaisuutta, koska rajoitukset estävät yleisötilaisuuden järjestämisen ja Facebook-lähetyksellä voimme tavoittaa laajemman yleisön, Varsinais- Suomen sairaanhoitopiirin tutkimusylilääkäri Päivi Rautava sanoo. 

"Voittaako tiede koronan?" on samalla 50. kerta, kun sarja Tyks tutkii ja hoitaa järjestetään. Juhlistamme merkkipaalua ensimmäisellä livelähetyksellä. Tähän mennessä olemme saaneet yli 200 ennakkokysymystä yleisöltä. Kysymysten joukossa on muun muassa kysymyksiä koronarokotteiden eroista, niiden saatavuudesta ja sivuvaikutuksista. Asiantuntijoiltamme on kysytty esimerkiksi, miten laumasuoja saavutetaan rokotusten avulla. Saadaanko korona häviämään Suomesta vai tuleeko koronasta mahdollisesti samanlainen kuin muista kausi-influenssoista, joihin tarvitsemme vuosittain uuden rokotteen? 

Lähetyksen aikana voi myös kysyä

Facebook Live –lähetys lähetetään Tyksin Facebook-sivulla torstaina 6.5. klo 18 lähtien. Kommenttikenttään voi myös lähetyksen aikana esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Lähetyksen aikana tulleisiin kysymyksiin vastaamme lähetyksen lopussa. Lähetyksen odotustilaan ja itse lähetykseen pääset tästä.

 


Muokattu : 30.4.2021 9:05
Luotu : 30.4.2021 9:02