Yhteneväisesti varustellut tehoambulanssit viiden yliopistosairaanhoitopiirin käyttöön

Sosiaali- ja terveysministeriö on rahoittanut viidelle erityisvastuussa olevalle sairaanhoitopiirille tehoambulanssit potilaiden siirtokuljetuksia varten. Yhteneväisesti varustellut ambulanssit helpottavat vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden siirtoa eri alueiden välillä.

Tehoambulanssi

Aikaisemmin Suomessa ei ole ollut yhtenäistä kalustoa erityisen vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden sairaaloiden välisiä siirtokuljetuksia varten, vaan ambulanssien varustelu on vaihdellut.

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamat viisi uutta, yhdenmukaisesti varusteltua tehoambulanssia luovutettiin 29. huhtikuuta 2022 Iisalmessa Profilen tehtaalla Varsinais-Suomen, HUSin, Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien käyttöön.

- Yhteneväisesti suunnitellut ja varustellut ambulanssit luovat toimintamallin, joka mahdollistaa kaiken tyyppisten potilaiden kuljettamisen, ja on riippumaton lähettävän sairaalan laite- ja materiaaliresursseista. Yhdenmukaisuus mahdollistaa ambulanssien käytön ristiin eri alueiden välillä, kertoo kuljetuspäällikkö Jukka Etelä HUSista. 


Teksti: Laura Arho, HUS

Kuva: Eemeli Kiukkonen


Muokattu : 29.4.2022 13:10
Luotu : 29.4.2022 12:31