​Anna Arola-Järvestä sairaanhoitopiirin kehittämisjohtaja

 

Kuvassa Anna Arola-järviYhteiskuntatieteiden maisteri Anna Arola-Järvi, 45 v, on valittu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kehittämisjohtajaksi. Sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä päätti nimityksestä 20.3.2019 johtajaylilääkäri Mikko Pietilän esityksestä.

Kaarinan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana vuodesta 2013 alkaen toiminut Arola-Järvi kertoo siirtyvänsä uuteen tehtävään kesäkuussa.

Arola-Järvi on suorittanut johtamisopintoja mm. Aalto yliopistossa ja Walesin yliopistossa. Hänellä on myös erityistason psykoterapeutin tutkinto. Hän on työskennellyt Rikosseuraamuslaitoksen johtamistehtävissä vuosina 2003–2013 ja hänellä on laaja kokemus julkisen sektorin johtamis- ja kehittämistehtävistä. Hän on myös toiminut aktiivisesti sote-uudistuksen maakuntavalmistelussa.

Valintaperustelujen mukaan Arola-Järvellä on hakijoista laajin ja monipuolisin kokemus ja osaaminen terveydenhuollon kehittämisestä ja johtamisesta sekä laaja-alaisesta verkostotyöskentelystä terveydenhuoltoalalla, erityisesti Varsinais-Suomen alueella. Hänen edukseen luetaan myös vuorovaikutusosaaminen, johtajuusominaisuudet, esimieskokemus ja motivaatiotaso kehittämistehtävissä.

Kehittämisjohtajan virka oli avoinna 21.12.2018–18.1.2019 ja siihen tuli 31 hakemusta. Hakijoista haastateltiin 12 henkilöä, joista kolme lähetettiin ulkopuoliseen soveltuvuusarviointiin. Kehittämisjohtaja toimii sairaanhoitopiirin kehittämispalvelut-yksikön päällikkönä vastuullaan kuntayhtymän terveyden- ja sairaanhoidon kehittäminen.

Teksti: Esa Halsinaho
Kuva: Katri Puhakainen

Muokattu : 27.3.2019 13:36
Luotu : 21.3.2019 9:17