Auria Biopankki aloitti joulukampanjan biopankkitutkimuksen hyväksi

Auria Biopankki aloitti Tyksissä marraskuun viimeisellä viikolla joulukampanjan ”Anna lahja tieteelle, tee biopankkisuostumus NYT!”. Joulukampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta biopankkitoiminnasta ja kerätä kansalaisilta lisää suostumuksia biopankkinäytteen antamiseksi. 

Auria Biopankin joulukampanja näkyy osastoilla ja sairaalan auloissa, jossa biopankin työntekijät jakavat tietoa sairaalaan tulijoille.

‒ Varsinaissuomalaiset tietävät jo kohtalaisen hyvin biopankkitoiminnasta, mutta eivät tiedä, että näytteen luovuttamiseksi tarvitaan suostumus ‒ tai vaihtoehtoisesti kielto. Siksi päätimme aloittaa aktiivisen kampanjoinnin, jotta saisimme lisää suostumuksia, sanoo Auria Biopankin johtaja Heli Salminen-Mankonen. Tyksissä käy vuosittain noin 200 000 potilasta ja tavoitteenamme on saada suostumus mahdollisimman monelta.

Anna joululahja tieteelle -kampanjajuliste.Suostumuslomake lähetetään sairaalan kutsujen mukana, ja potilas voi ottaa täytetyn kaavakkeen mukaansa sairaalaan tullessaan. Biopankkisuostumuksen voi antaa myös tulostamalla kaavake Auria Biopankin nettisivuilta ja postittamalla se biopankkiin. Suostumuksen lisäksi kansalaiselta ei tarvita sen enempää aktiivisuutta, koska varsinainen näyte kerätään aina taudinmääritykseen liittyvän näytteenoton yhteydessä eli normaalin tutkimuksen yhteydessä.

Biopankkinäytteitä käytetään lääketieteelliseen tutkimustyöhön uusien lääkkeiden ja hoitomuotojen kehittämiseksi.

Lisätietoa: puh. 02 333 7090 sekä info@auriabiopankki.fi

www.auriabiopankki.fi

Päivitetty: 24.9.2019 14:06