Sairaanhoitopiirin influenssaraportti viikolla 10​

Influenssaepidemian aktiivisuus VSSHP:n alueella on yhä noussut, samoin koko maassa influenssaepidemia on käynnissä (THL, ajantasainen influenssakatsaus). Pääasiassa löydökset ovat A-influenssaa. Myös muualla Euroopassa influenssaepidemia on käynnissä (ECDC:n influenssaraportti). Lähes kaikissa maissa vallitseva virus on A-influenssavirus (H1N1 tai H3N2).

Kaavio A-influenssatapauksista VSSHP:n alueella eri influenssakausina.Kaavio RSV-tapauksista VSSHP:n alueella eri influenssakausina.

A-influenssan vuoksi hoidossa olleiden potilaiden määrät ovat kasvaneet 11:llä. RSV:ta sairastavien potilaiden määrät kasvoivat 16:lla, enimmäkseen lapsilla.

Sairaalahoitoa on tarvinnut 72 aikuista ja 15 lasta A-influenssan takia sekä 55 aikuista ja 78 lasta RSV:n takia.

Kuvassa nähdään, että hengitystieinfektioiden vuoksi Tyksin ja lähisairaaloiden päivystyspisteisiin tehtyjen käyntien määrät ovat nousseet hitaasti helmikuun aikana:

Kaavio kaikista käynneistä hengitystieinfektioiden vuoksi VSSHP:n päivystyspisteissä influenssakaudella 2019-2020.

Tyksin kliinisen mikrobiologian laboratorion hengitystielöydöksissä on ollut eniten A-influenssaa ja RSV:tä. Influenssalöydösten määrä on vielä vähän lisääntynyt.

Influenssaepidemian aktiivisuus on ollut matala aiempiin kausiin verrattaessa, mutta RSV-kausi on selvästi viime talvea aktiivisempi.


Sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö

Tyks / VSSHP

Muokattu : 5.3.2020 13:26
Luotu : 5.3.2020 8:52