​Sairaanhoitopiiri keskittää koronaviruksesta tiedottamisen verkkoon

Sairaanhoitopiiri julkaisee verkkosivuillaan tietoja tartuntatilanteesta sekä ohjeita alueensa väestölle ja terveydenhuollon henkilökunnalle.

Eilen (13.3.2020) sairaanhoitopiirin alueella todettiin kaksi uutta laboratoriotesteillä varmistettua koronavirustartuntaa. Alueella on tutkittu nyt 155 näytettä, joista 14 (9 prosenttia) on ollut positiivisia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedottaa koronavirusepidemiasta ja uusista tartuntatapauksista oman alueensa osalta keskitetysti verkkosivullaan vsshp.fi/korona. Sairaanhoitopiiri ei lähetä enää erillisiä tiedotteita uusista tartuntatapauksista lukuun ottamatta sellaisia, joilla arvioidaan olevan laajaa yhteiskunnallista merkitystä.

Sairaanhoitopiiri raportoi tartuntatilanteesta myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle, joka tiedottaa niistä kootusti yhdessä muiden sairaanhoitopiirien tietojen kanssa.

THL tiedottaa valtakunnallisesti

Kansalaisia neuvotaan seuraamaan Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa verkkosivulla thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Valtakunnallinen puhelinneuvontanumero 0295 535 535

Valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta on avoinna arkipäivisin klo 8 –21 ja lauantaisin klo 9–15.

Neuvontaa on mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Neuvontanumeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Palvelua saa tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Muokattu : 14.3.2020 16:55
Luotu : 14.3.2020 12:08