Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä siirtymässä strategiajohtajaksi​

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä jättää tehtävänsä. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitukselle esitetään, että hän siirtyy nykyisestä tehtävästään sairaanhoitopiirin strategiajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Strategiajohtajan tehtävä on sairaanhoitopiirissä uusi. Se liittyy sairaanhoitopiirin käynnistämään uuden potilastietojärjestelmän hankintaan ja sen käyttöönoton suunnitteluun. Tämän muutoksen johtaminen edellyttää sairaanhoitopiiriltä merkittävää panostusta, sillä uusien tietojärjestelmien käyttöönoton myötä toimintatapoja on päivitettävä niin sairaanhoitopiirissä kuin koko Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollossa. sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä

Sairaanhoitopiirin hallitukselle esitetään, että se palkkaisi Leena Setälän strategiajohtajaksi vastaamaan tämän uudistuksen suunnittelusta ja läpiviennistä seuraavien 5–8 vuoden aikana.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Leena Setälä haluaa jatkaa sairaanhoitopiirissä ja ottaa vastaan uuden tehtävän strategiajohtajana. ICT-ratkaisu on sairaanhoitopiirille strategisesti tärkeä ja yksi keskeisimpiä asioita sote-palvelujen uudistamisessa. On löydettävä keinot, miten toimintoja yhtenäistetään ja yhdenmukaistetaan siten, että tavoitellut laatu-, vaikuttavuus ja kustannustehokkuustavoitteet saavutetaan, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Piia Elo.

– Strategiajohtajana tulen keskittymään sairaanhoitopiirin digistrategian toimeenpanoon ja digitaaliseen transformaatioon uusien tietojärjestelmien avulla. Pitkän terveydenhuollon alan kokemuksen ja johtamiskokemuksen myötä minulle on tuttua terveydenhuollon palvelujärjestelmä ja sen kehittäminen, muutosjohtaminen sekä kuntien ja kuntayhtymien kanssa tehtävä yhteistyö. Olen osallistunut tietojärjestelmien käyttöönottoon jo aiemmin kliinisen urani aikana, sanoo Leena Setälä

Setälä lopettaa nykyisessä tehtävässään sairaanhoitopiirin johtajana irtisanoutumisajan päättyessä 15.6.2019. Suunnitelmien mukaisesti hän aloittaisi strategiajohtajan tehtävässä 16.6.2019.

Sairaanhoitopiirin hallitus keskustelee uuden sairaanhoitopiirin johtajan hausta seuraavassa kokouksessaan 23.4.

 

Kuvassa Leena Setälä (kuva: Esa Halsinaho)

Muokattu : 16.4.2019 10:20
Luotu : 16.4.2019 9:03