PÄIVITYS 28.8.2017

Puukkohyökkäyksessä loukkaantuneiden tilanne Tyksissä on vakaa

Sairaalajohtaja Virolainen: ensihoidon toiminta tapahtumapaikalla pelasti henkiä

Perjantaisen väkivaltatilanteen takia Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) on edelleen sairaalahoidossa kaksi potilasta ja heidän tilansa on vakaa. He eivät tarvitse enää tehohoitoa. Poliisi siirsi teosta epäillyn ja vangituksi määrätyn miehen 23.8.2017 Tyksistä vankisairaalaan Hämeenlinnaan.

Tyksin toiminta on normalisoitunut.

Julkisuudessa on esitetty arvioita siitä, että ambulanssien tulo paikalle olisi viipynyt. Sairaanhoitopiiri oikaisi tietoja tiedotteellaan, jonka mukaan ensihoito sai tehtävän Hätäkeskukselta klo 16.04 ottaen tehtävän välittömästi vastaan. Ensimmäinen ensihoidon yksikkö oli potilaan luona 4,5 minuutissa hälytyksestä. Viimeisen, kiireettömäksi arvioidun potilaan kuljetus sairaalaan alkoi 30 minuuttia sen jälkeen, kun hälytys oli saatu Hätäkeskukselta. Ambulansseilla kuljetettiin sairaalaan yhteensä kahdeksan potilasta.

– Sairaanhoitopiirin ensihoidon kenttäjohtajat ovat johtaneet terveydenhuollon tilannetta kentällä erittäin nopeasti ja tehokkaasti. Näkemyksemme mukaan nopea toiminta auttoi pelastamaan puukotusuhrien henkiä, sairaalajohtaja Petri Virolainen toteaa.

Tiedote päivitetty 28.8.2017

Tiedote ruotsiksi / englanniksi

Muokattu : 20.9.2017 16:07
Luotu : 19.8.2017 11:39