Tiedote Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 31.1.2017

Sairaanhoitopiiri hyväksyi psykiatrian fuusion

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus teki tänään päätökset, joilla sairaanhoitopiirin ja Turun kaupungin psykiatrian toimintojen fuusio voidaan piirin puolesta toteuttaa käytännössä.

– Pitkän valmistelun jälkeen olemme vihdoin tilanteessa, jossa koko maakunnan resurssit yhdistetään saadaksemme potilaille laadukasta, vaikuttavampaa ja paremmin saavutettavaa hoitoa, toteaa hallituksen puheenjohtaja Piia Elo.

– Tämä työ on käynnistetty jo lähes kymmenen vuotta sitten ja nyt saimme sen vihdoin päätökseen, iloitsee Elo.

Hallituksen päätöksen ja siihen sisältyvän sopimuksen mukaisesti sairaanhoitopiiri vastaanottaa Turun kaupungin psykiatrian erikoissairaanhoidon toiminnot ja henkilöstön liikkeenluovutuksella 1.5.2017 lukien.  Fuusio siirtää 368 virkaa ja tointa kaupungilta sairaanhoitopiirille. Hallituksen päätöksellä sairaanhoitopiiristä tulee myös kaupungin psykiatrian käytössä olleiden toimitilojen vuokralainen.

Uusi psykiatrinen sairaala suunnitteilla Tyksin viereen

Sairaanhoitopiirin ja Turun kaupungin psykiatrian toimintojen yhdistämiseen liittyvien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi on tarpeen rakentaa uusi psykiatrinen sairaala Tyksin Kantasairaalan viereen, ns. Mikron tontille. Turun kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteisten päätösten pohjalta Turun kaupunki ostaa etuosto-oikeuden nojalla tontin ja sairaanhoitopiiri vuokraa sen kaupungilta 50 vuoden ajaksi psykiatrisen sairaalan rakentamista varten. 


Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote VSSHP:n kuntayhtymän hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi

Muokattu : 20.9.2019 10:38
Luotu : 31.1.2017 14:57