Postin työtaistelu on päättynyt

3.12.2019:

Postinjakelu on palautunut sairaanhoitopiirissä normaaliksi.

- - - - - - - - - -

27.11.2019:

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n lakko on päättynyt. Toistaiseksi sairaanhoitopiirin henkilökunta toimii samalla tavalla kuin lakon aikanakin, ainakin viikon 48 loppuun asti. Toimintamme palautuu vähitellen normaaliksi.

- - - - - - - - - -

11.11.2019:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on varautunut Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n maanantaina 11.11.2019 alkaneeseen lakkoon monenlaisin varajärjestelyin.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan postilakko haittaa suuresti sairaanhoitopiiristä ja sen sairaaloista lähtevien lähetteiden, ajanvarauskirjeiden, laskujen ja muun kirjepostin kulkua.

– Lakko käytännössä estää potilaille lähetettävien kutsukirjeiden ja muun kirjepostin perillemenon lakon aikana. Sairaalasta lähetettävät pakettimuotoiset postit Posti kuitenkin lupaa toimittaa lakon aikanakin. Näin esimerkiksi laboratorioiden näytteenottopaikoista saadaan näytteet toimitettua analysoitavaksi ajoissa, Pietilä sanoo.

– Pidämme potilaisiin lakon aikana yhteyttä puhelimitse ja tekstiviesteillä. Lisäämme resursseja tarpeen mukaan yksiköissämme.

Sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan erityisesti kiireelliset lähetteet käsitellään välittömästi niiden saavuttua. Puhelinsoitoilla varmistetaan, että potilaat saavat tiedon myös vähemmän kiireellisistä ajanvarauksista.

Pietilä muistuttaa, että nyt kannattaa vastata puheluihin etenkin, mikäli odottaa yhteydenottoa Tyksistä tai muista sairaanhoitopiirin yksiköistä.

– Kutsun saaneille potilaille jo rutiinisti lähetettävät tekstiviestimuistutukset toimivat onneksi postilakonkin aikana. Se osaltaan varmistaa hoitokäyntien toteutumista, Pietilä kertoo.

Logistiikkapäällikkö Mika Leivo kertoo, että sairaanhoitopiiristä lähtee 2000–2500 kirjettä päivässä.

Asiakasmaksuissa suositellaan e-laskua

Olemme pidentäneet potilaille lähetettävien laskujen maksuaikaa 6.11.2019 lähtien. Postilakon ajan laskun eräpäivässä on huomioitu 14 päivän pidennys normaalin maksuaikamme lisäksi. Asiakkaille ei aiheudu tästä ylimääräisiä kuluja ja maksumuistutuksia ei lähetetä, kun noudatetaan maksamisesta annettuja ohjeita. Maksuajan pidennys ei koske aiemmin lähetettyjä laskuja.

Sairaanhoitopiiri suosittaa asiakkailleen laskun muuttamista e-laskuksi tai suoramaksuksi, jolloin laskun saapuminen ei ole postinkulun varassa. E-lasku tilataan oman verkkopankin kautta (tunnisteena henkilötunnus) ja suoramaksusta sovitaan oman pankin kanssa. Jos asiakkaalla on käytössään OmaPosti, laskut ohjautuvat sinne.

Ota OmaPosti käyttöön

OmaPostiin voit vastaanottaa sähköisesti myös Tyksin kutsukirjeitä ja laskuja. Laskut on mahdollista myös maksaa kätevästi suoraan OmaPostissa. Tutustu palveluun ja ota OmaPosti käyttöön.

Muokattu : 3.12.2019 12:29
Luotu : 7.11.2019 16:04