Synnyttäjillä turvalliset tilat Tyksissä

Turun yliopistollisen keskussairaalan Naistenklinikan synnytysosastolla on toteutettu Lounais-Suomen aluehallintoviraston (AVI) edellyttämät sisäilman korjaamiseksi tarvittavat muutostyöt. Täten siellä on turvallista synnyttää ja työskennellä. Näiden muutoksien lisäksi osastolla tehdään kolmessa synnytyshuoneessa korjaustöitä lähinnä märkätilojen viimeistelemiseksi ja toiminnallisuuden parantamiseksi.

Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue tarkasti synnytysosaston 2.9. totesi sen turvalliseksi päätöksellään 9.syyskuuta. Näin AVIn asian johdosta aiemmin määräämää 80 000 euron uhkasakkoa ei panna täytäntöön.

Samalla määräyksellä AVI oli velvoittanut sairaanhoitopiirin korjaamaan myös U-sairaalan 1. kerroksen äitiyspoliklinikan sekä K-kerroksen pukuhuone- ja pesutilat terveydelle turvallisiksi.

Äitiyspoliklinikka aloittaa kuluvalla viikolla muuton väistötiloihin, jotka sille on peruskorjattu kevään ja kesän aikana. Kyseessä ovat aiemmin silmäpoliklinikalta vapautuneet 3. kerroksessa sijaitsevat tilat.  K-kerroksen pukuhuone- ja pesutilojen käytön sairaanhoitopiiri on lopettanut. Myös AVI on velvoittanut, että näitä tiloja ei saa käyttää.

– Äitiyspoliklinikan toiminta jatkuu normaaliin tapaan tähän toimintaan korjatuissa väistötiloissa lokakuun alusta alkaen. Pukeutumis- ja peseytymistilat olemme järjestäneet henkilökunnalle Tyksin muista tiloista, joten senkin osalta tilanne on nyt kunnossa, Naistenklinikan toimialuejohtaja Seija Grenman kertoo.

– Olemme valmistautuneet varustamaan riittävät tilat myös Salon alueelta tuleville synnyttäjille. Laajennamme parhaillaan lisätiloja synnytysosaston sisältä ja sen läheltä sekä järjestämme lisää synnytysvuodeosastotilaa sisäisillä siirroilla muissa kerroksissa, Grenman kertoo.

– Olemme saaneet U-sairaalan sisäilmaongelmat nyt varsin hyvin hallintaan. Sieltä on vapautunut tiloja muun muassa Silmäklinikan A-sairaalaan muuton ansiosta. AVIn tarkastuksen kohteena olleet pukuhuone- ja pesutilat olemme poistaneet käytöstä pysyvästi, koska niitä ei enää kannata korjata U-sairaalan jäljellä olevia muutamia käyttövuosia varten, tila-asioista vastaava teknillinen johtaja Juha Rantasalo toteaa.

Työsuojelupäällikkö Miia Puukan mukaan U-sairaalaan tilojen peruskorjaukset etenevät hyvin ja ammattitaitoisesti. – Ymmärrämme sisäilmaongelmien syyt nyt paremmin, ja osaamme valita niihin parhaiten sopivat korjausmenetelmät, Puukka toteaa.

Muokattu : 29.12.2015 14:32
Luotu : 21.9.2015 11:54