​Sairaanhoitopiirin tekstiilihuoltoon uusi järjestely

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa tarvittavien työvaatteiden ja muiden laitostekstiilien sopimustoimittajana ollut Lännen Tekstiilihuolto Oy jaetaan kahdeksi yhtiöksi. Sairaanhoitopiiri siirtää tekstiilihuoltonsa sen jälkeen syntyvään uuteen Puro Tekstiilihuolto Oy:öön. 

Käytännössä yhtiöjärjestelyt hoidetaan osakevaihtoina ja -kauppoina. Sairaanhoitopiiri myy kaikki omistamansa Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeet Turun kaupungille ja ostaa vastaavasti kaikki Turun kaupungille jakautumisessa siirtyvät Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeet.

Jakautumisen jälkeen Lännen Tekstiilihuolto toimii vapailla markkinoilla. Puro Tekstiilihuolto puolestaan toimii sidosyksikkönä tarjoten palveluitaan omistajilleen. Jakautumisen suunniteltu voimaanastumispäivä on 31.3.2019.

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi osaltaan yhtiön jakautumisjärjestelyt ja siihen liittyvän osakassopimuksen ehdolla, että Turun kaupunki tekee vastaavan sisältöiset päätökset. Jakautumisesta päätetään Lännen Tekstiilihuollon yhtiökokouksessa 19. maaliskuuta.

 

Tämä on toimituksellinen tiedote VSSHP:n hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi​.  ​

Muokattu : 5.3.2019 14:41
Luotu : 5.3.2019 13:54