​Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri testaa jatkossa vain riskiryhmiin kuuluvat ja vakavista oireista kärsivät

Lievät koronavirusoireet sairastetaan kotona

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri testaa koronaviruksen jatkossa vain vakavimmin sairailta sekä riskiryhmiin kuuluvilta tilanteen mukaan. Lievien oireiden takia suositellaan kotiin jäämistä, jossa kehotetaan pysymään oireiden loppumiseen saakka, jos ne eivät pahene.  Näin varmistetaan riittävät resurssit vakavasti sairastuneiden hoitoon.

Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronavirukseen ja yleisvointi on hyvä, niin tärkeintä on levätä kotona. Yhteyttä neuvotaan ottamaan terveydenhuoltoon vain, jos tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistila heikkenee. Silloin pitää ensin soittaa omalle terveysasemalle sen aukioloaikoina.

Ohjeita ja neuvontaa saa tarvittaessa myös Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta (02 313 8800). On erittäin tärkeää aina soittaa ennen hakeutumista vastaanotolle tai päivystykseen.

Henkilöt, jotka sairastuvat lieväoireiseen hengitystieinfektioon (nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky tai kuume) voivat jäädä rauhassa kotiin lepäämään. Kotona pitää pysytellä, kunnes oireet loppuvat.

Erityisen tärkeää on suojata koronavirukselle alttiita ryhmiä. Riskiryhmiä ovat perussairauksia sairastavat iäkkäät henkilöt sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta ja laitoksissa tai hoivakodeissa asuvat ihmiset.

Näillä toimilla varmistetaan, että vakavista oireista kärsivät saavat hoitoa.

 

Lue lisää koronavirusepidemian tilanteesta verkkosivultamme.

Muokattu : 14.3.2020 16:49
Luotu : 14.3.2020 16:44