​Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen on koottu uudelle nettisivustolle


Varsinais-Suomen sote-kehittämisen suuret päähankkeet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnointivastuulla oleva Rakenneuudistushanke ja Turun kaupungin hallinnointivastuulla oleva Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma esitellään juuri avatuilla nettisivuilla osoitteessa: vssotehankkeet.fi (även på svenska).  Sivuilla esitellään myös runsaasti muuta alueellista kehittämistä.


Varsinais-Suomessa viedään eteenpäin organisaatioiden yhteistä sote-palveluiden kehittämistä vapaaehtoisella alueellisella valmistelulla. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä sote-palvelujen tuotannossa laaja-alaisesti. Uusi sivusto tarjoaa yhteisen alustan aiheeseen liittyvälle viestinnälle ja näin monitahoinen kokonaisuus pystytään esittelemään yhden otsikon alla. Hankkeita ja projekteja on meneillään paljon ja vielä enemmän on soten rakentajatahoja, joten yhteinen ja riippumaton paikka esittelyille oli tarpeellinen.

Nettisivuilla hankkeet ja työryhmät on esitelty yhden otsikon alla ja sivusto antaa yleiskuvan soten kehitystyöstä Varsinais-Suomessa. Jatkossa sivustolla julkaistaan ajankohtaisuutisointeja hankkeiden etenemisestä. Aiheita koostetaan myös uutiskirjeeksi, jonka voi tilata sivuilta tai vaikka tästä.

Pääkohderyhmä viestinnässä ovat tällä hetkellä kunnat, järjestöt, sote-ammattilaiset ja muut kehittäjätahot. Suuri joukko soten tekijöitä ja päättäjiä pitää saada tietoiseksi kehityksen vaiheista ja uusista mahdollisuuksista, joita hankkeet tuovat kunnille.

Yhdessä kohti parempia palveluita


Hankekokonaisuutta työstetään Sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella. Kokonaisuuden päähankkeet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnoima ja Janne Saarisen johtama sote-rakenneuudistuksen alueellista valmistelua tukeva hanke sekä Turun kaupungin hallinnoima, Petri Salon johtama Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma sitovat alleen joukon erilaisia sisällön ja toimintatapojen kehityskohteita. Lisäksi Varsinais-Suomessa on käynnissä monia muita soten kehityshankkeita, joista vastaavat sairaanhoitopiiri, eri kunnat ja kolmas sektori.

Varsinais-Suomessa sote-palveluiden kehittämistä tehdään kaikkien 27 kunnan, kuntayhtymien, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ja järjestöjen yhteistyönä.


Muokattu : 16.3.2021 19:27
Luotu : 16.3.2021 19:21