Siirry sisältöön

​Taiteilijoiden esittely

Multicoloured Dreams

MCD on vuodesta 2010 toiminut katutaidekollektiivi, joka on tehnyt julkisia teoksia eri puolille Suomea ja Viroa. Multicoloured Dreamsin ydinryhmään kuuluu kymmenen taiteilijaa, joista Elissa Eriksson, Satu Kettunen ja Hans-Peter Schütt ovat ottaneet päävastuun Tyksin uuden sairaalan teoksesta.

MCD:n tavoitteena on tuoda suomalaiseen katukuvaan lisää taidetta ja kulttuuria sekä rohkaista ihmisiä vaikuttamaan omaan asuinympäristöönsä.

Pintana, jolle teos maalataan, ovat hissitornit, osa seinistä sekä yleisön vaatesäilytyksen ovet.

Havainnekuva hissikuilun taideteoksesta.

Yllä: Havainnekuva Multicoloured Dreams -kollektiivin hissikuilun taideteoksesta.

Heini Aho

Aho on turkulainen kuvataiteilija, joka usein yhdistää videota kolmiulotteiseen taideteokseen. Hänen teoksiaan on nähty suomalaisissa gallerioissa ja sekä museoissa ulkomailla. Itsenäisen työskentelyn lisäksi Aho toimii kansainvälisessä Videokaffe-taiteilijakollektiivissa. Ahon edellinen julkinen taideteos ”Ancient Battlefields” on sijoitettu Tyksin T-sairaalan hisseihin.

­Suunnitteilla on ilmatilaan sijoittuva kolmiulotteinen veistos, johon yhdistetään projisoitua videokuvaa. Näin saadaan muuttuva näkymä, joka on erinäköinen esimerkiksi eri vuodenaikoina.

Sekä muraali että videoteos ovat ajankohtaisia taidemuotoja, mikä sopii hyvin uuden ajan sairaalaan.

Luonnos Heini Ahon videoprojisointiteoksesta.

Yllä: Luonnos Heini Ahon videoprojisointiteoksesta.

Elina Ruohonen

Ruohonen on turkulainen pitkään julkisten teosten parissa työskennellyt kuvataiteilija, jonka teoksissa tilallisuus yhdistyy kuvapintoihin ja maalaaminen koneellisesti työstettyihin teknisiin materiaaleihin. Ruohosen julkisia teoksia on eri puolilla Etelä-Suomea.

Havainnekuva Elina Ruohosen seinätaiteesta.

Yllä: Havainnekuva Elina Ruohosen seinätaideteoksesta.

Annu Mikkilä

Mikkilä on uraansa aloittava kuvataiteilija. Hän on valmistunut Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralla vuonna 2016 ja Tyksin uuden sairaalan teos on hänen ensimmäinen julkinen teoksensa. Mikkilä asuu ja työskentelee Loimaalla.

Havainnekuva Annu Mikkilän Pupuset-taideteoksesta.

Yllä: Osa Annu Mikkilän tilataideteoksesta.

Andréa Vannucchi

Vannucchi on Särkisalossa asuva valokuvaaja ja kuvataiteilija, minkä lisäksi hän työskentelee soveltavan taiteen ja yhteisötaiteen kentillä. Vannucchi on aiemmin tehnyt julkisia teoksia Salon seudulla.

Havainnekuva ja yksityiskohtia Andréa Vannucchin tilataideteoksesta.

Yllä: Havainnekuva ja luonnosteltuja yksityiskohtia Andréa Vannucchin Ocean Drifters -tilataideteoksesta.

Päivitetty: 13.9.2021 13:54
Luotu: 23.1.2019 14:46