Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Korkeatasoinen tieteellinen tutkimus takaa laadukkaan hoidon

Tieteellinen tutkimus käynnissä. 

Syövän hoito kulkee käsi kädessä korkeatasoisen tieteellisen tutkimuksen kanssa. Tyks on Suomen toiseksi suurin syövän tutkimuskeskus, jonka tehtävänä on koordinoida syövän tutkimusta ja opetusta koko länsirannikon alueella. Tavoitteena on yhdistää tutkimustieto mahdollisimman tehokkaasti kliiniseen toimintaan kaikissa kolmessa Tyksin erityisvastuualueella toimivassa sairaanhoitopiirissä.

Syöpäkeskuksen rooli syövän tutkimuksessa on merkittävä myös valtakunnallisesti. Tavoitteena on saattaa alueella tehtävä syöpätutkimus osaksi käytännön potilastyötä myös kansallisesti.

Käynnissä olevat tieteelliset tutkimukset

Päivitetty: 26.9.2019 15:46
Luotu: 30.5.2016 14:53

Tutkimuksiin osallistuminen

Jos olet kiinnostunut osallistumaan meneillään oleviin tutkimuksiin, tai haluat tietää lisää syöpätutkimuksista, ota yhteyttä sinua hoitavaan yksikköön. 

Voit lisäksi edistää syöpä- ja terveystutkimusta antamalla biopankkisuostumuksen. Biopankkisuostumuksella annat luvan tallettaa hoitojesi yhteydessä otettavat veri- tai kudosnäytteet biopankkiin. Biopankkinäytteitä käytetään syöpätutkimuksessa esimerkiksi uusien hoitomuotojen kehittämiseen.

 Anna biopankkisuostumus