Siirry sisältöön

 Turun kuntoutustyöryhmä

Yhteystiedot​

Puhelin

02 314 5177

Osoite

Kurjenmäenkatu 4B
talo 38, 3. krs

20700 Turku (Kartta)

Aukioloajat

Ma–To 8 –15.30

Pe klo 8–15

Faksi

02 314 5640

 Turun kuntoutustyöryhmä

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
 

Työryhmä tarjoaa psykiatrisen erikoissairaanhoidon avokuntoutuspalveluja aikuisikäisille. Tavoitteena on ehkäistä psykoosin uusiutuminen ja auttaa potilasta löytämään omat voimavaransa arjessa. Yksilöllinen hoitosuunnitelma laaditaan yhdessä kuntoutujan, hänen läheisverkostonsa ja moniammatillisen työryhmän kanssa. Kuntoutuksen avulla pyritään tukemaan ja parantamaan potilaan kokonaisvaltaista toimintakykyä ja elämänhallintaa.

Kuntoutustyöryhmän keskeisimpänä tehtävänä on hoitaa psykoosisairauksia. Yleisimpiä psykoosisairauksia ovat muun muassa skitsofrenia, harhaluuloisuushäiriö, skitsoaffektiivinen häiriö ja kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Psykoosisairauksien ydinoireita ovat erilaiset aistiharhat ja harha-ajatukset, myös muita ajattelutoiminnan häiriöitä esiintyy.

Suurin osa psykooseista kärsivien potilaiden jatkohoidosta tapahtuu yleensä avohoidossa eli psykiatrian poliklinikalla. Sairaalahoitoa tarvitaan joskus sairauden alku- ja pahenemisvaiheissa, esimerkiksi psykoottisen tai itsetuhoisten oireiden lisääntyessä.

Mielenterveystalo on osa Terveyskylää, joka on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Mielenterveystalon sivuilla on lisätietoa psykoosista.

Käypä hoito-suositukset skitsofrenian hoitoon ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon.

 

Kuntoutustyöryhmän työmuodot:

  • yksilöllinen lääkehoito
  • hoitosuhdetyöskentely
  • hoitokokoukset
  • kotikäynnit
  • verkostotapaamiset
  • perhetyö
  • tuki koulutus- ja työsuunnitelmissa
  • yhteistyö kolmannen sektorin kanssa
 

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.
 

​Opiskelijaharjoitteluun voit hakeutua oppilaitoksesi varausjärjestelmän kautta. Potilaan suostumuksella pääset osallistumaan hänen hoitoonsa. Harjoittelussa keskeistä ovat potilaslähtöisyys, omat vuorovaikutustaidot ja niiden kehittäminen. Harjoittelun aikana pääset monipuolisesti osallistumaan toimintaamme. 

Lisätietoja psykoosin hoidon kuntoutustyöryhmästä ja työmenetelmistämme saat näiden sivujen ja varausjärjestelmän kautta.  Voit käydä tutustumassa sairaanhoitajaopiskelijan harjoittelupolkuun kuntoutustyöryhmässä opiskelijaohjausprosessit-sivustolla.

Tervetuloa harjoitteluun Turun kuntoutustyöryhmään!

Päivitetty: 22.9.2020 15:31