Siirry sisältöön

Syömishäiriöyksikkö

Yhteystiedot

Puhelin

050 597 2075

Osoite

Eurocity, C-porras, 4. kerros
Joukahaisenkatu 1, Turku (Kartta)

Aukioloajat

ma-pe klo 8-16

Syömishäiriöyksikkö

Syömishäiriöyksikössä hoidamme yli 13-vuotiaita potilaita ilman yläikärajaa. Syömishäiriöt ilmenevät häiriöinä suhteessa ruokaan, painoon ja kehonkuvaan tavalla, joka uhkaa potilaan terveyttä tai toimintakykyä. Tavallisimpia syömishäiriötä ovat laihuushäiriö (anoreksia), ahmimishäiriö (bulimia) ja ahmintahäiriö (binge eating disorder, BED).

Syömishäiriöyksikön hoitojaksot ovat lyhyitä. Intensiivinen hoito keskitetään erityisesti sairauden alkuvaiheessa oleville potilaille. Tavoitteemme on syömishäiriön oireiden saaminen hallintaan, ravitsemustilan korjaaminen sekä jatkohoitosuunnitelman tekeminen.

Syömishäiriöyksikön lähetekriteerit 

Syömishäiriöyksikön uloskirjauskriteerit 

 

Järjestämme lisäksi konsultaatioita:

  • Konsultaatiokäynti syömishäiriöyksikköön on potilaille, joiden hoitovastuu on jossain muualla. Tällaisella käynnillä potilaan mukana on hoitovastuussa olevan yksikön työntekijä ja vastuu hoidosta säilyy potilaan omalla poliklinikalla.

  • Puhelinkonsultaatiota saa arkisin klo 8-15 numerosta 050 597 2075. Puhelinkonsultaatiossa voi pyytää apua esimerkiksi, jos on kysyttävää hoidon järjestämiseen tai lähetekriteerien täyttymiseen liittyen.

  • Paperikonsultaatiot tulevat meille psykiatrian lähetejärjestelmän kautta
    (Tyks Psykiatrian lähetekäsittely, PL 52, 20521 Turku).

 

Lisätietoa:

Materiaalia syömishäiriöistä ja niiden hoidosta

Syömishäiriön käypä hoito-suositus 

 


 

Päivitetty: 22.9.2020 15:23