Siirry sisältöön

 Syöpätautien poliklinikka Salo

Katso lisätietoa Syöpäklinikan etusivulta

Koronarokoteinfo syöpäklinikan potilaille

Anna palautetta toiminnastamme

Yhteystiedot

Erikoislääkärit:

  • Sanna Palovaara
  • Taina Reunamo

Sairaanhoitajat:

  • Jaana Heikkinen
  • Verna Metsävuori

Osoite

Tyks Salon sairaala, Salon syöpäpoliklinikka

Sairaalantie 9 

24130Salo

Puhelin

Syöpähoitajat: p. 02 314 4882

Soittoaika arkisin ma–ke klo 8–9

Muina aikoina toimii vastaaja, johon voi jättää viestin. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana vastaanottopäivänä.


Lääkehoitopoliklinikan hoitajat:

p. 02 314 4843 tai 02 314 4850 

(solunsalpaaja- tai vasta-ainehoitoa saavat potilaat)

Soittoaika arkisin ma–pe klo 8–16

 Syöpätautien poliklinikka Salo

  • Potilaille
  • Lisätietoa

Hoitaja keskustelee potilaan kanssa Salon syöpätautien poliklinikalla.

Tyks Salon sairaalan syöpäpoliklinikalla hoidetaan erilaisia syöpiä sairastavia potilaita. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteen perusteella. Annettavat hoidot noudattavat kansainvälisesti vakiintuneita hoitokäytäntöjä. Vastaamme potilaidemme hoidon suunnittelusta, toteutuksesta, neuvonnasta, ohjauksesta sekä jälkiseurannasta. Hoidamme myös kiireellisiä konsultaatiopyyntöjä eri erikoisaloilta.

Syöpäpoliklinikalla työskentelee erikoislääkärit sekä syöpähoitajat. Lääkäri ja hoitaja ottavat potilaat vastaan työparina. Erikoislääkärin vastaanotto toimii maanantaisin ja tiistaisin ajanvaraus-periaatteella. Lääkärin vastaanotot sovitaan hoitosuunnitelman mukaan.

Syöpähoitaja on paikalla maanantaista keskiviikkoon. Ohjaus- ja neuvonta-ajat syöpähoitajalle varataan tarpeen mukaan. Suosittelemme läheisen tai tukihenkilön ottamista mukaan syöpäklinikan vastaanotoille.

Syöpäpoliklinikka sijaitsee Salon sairaalan toisessa kerroksessa, lääkehoitopoliklinikan välittömässä läheisyydessä. Suonensisäisenä sekä pistoksina annettava syövän lääkehoito toteutetaan lääkehoitopoliklinikalla tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Syöpäpoliklinikan lääkärinvastaanottokäynnistä sekä hoitajan ohjauskäynneistä veloitetaan poliklinikkamaksu. Solunsalpaaja-hoidoista veloitetaan sarjahoitomaksu.

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

Kuva potilashuoneesta missä kolme potilassänkyäSolunsalpaajahoitoihin tulevalle potilaalle

Suonensisäisenä sekä pistoksina annettava syövän lääkehoito toteutetaan lääkehoitopoliklinikalla tiistaisin ja keskiviikkoisin. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan siihen, että hoitokäynneillä sinua hoitaa sama hoitaja. Varsinaista omahoitajajärjestelmää meillä ei kuitenkaan ole.

Lääkehoitopoliklinikalla on kaksi hoitotilaa, joista suuremmassa on hoitotuolit sekä vuodepaikkoja muun muassa pitkäkestoisia tai valvontaa vaativia hoitoja varten. Pienemmästä tilasta löytyy istumapaikkoja. Lisäksi käytössä on huone erityistilanteita varten. Voit valita paikan, kun olet ilmoittautunut lääkehoitopoliklinikan sairaanhoitajalle. Hoitotilat pyrimme rauhoittamaan lääkehoitoa saaville potilaille.

Hoitoihin tullessasi voit ottaa omat eväät mukaan. Eväitä voi säilyttää lääkehoitopoliklinikan jääkaapissa. Tarjolla on myös pientä syötävää sekä juomia hoidon aikana nautittavaksi. Yli viisi tuntia kestävän hoidon aikana voimme tilata sinulle lounaan. 

Oman puhelimen tai älylaitteen käyttö on sallittua, mutta huomioithan muut potilaat. Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä. Hoitojen aikana voit mm. lueskella tai katsella televisiota. Lääkehoitopoliklinikalta löytyy myös jonkin verran kirjoja luettavaksi. Hoitojen ajaksi kannattaa pukeutua mukaviin, kiristämättömiin vaatteisiin, joissa on hyvä olla. Halutessasi saat peiton lämmittämään. Voinnin salliessa voit liikkua lääkehoitopoliklinikan tiloissa, pidemmälle lähtemistä emme suosittele kesken hoidon. Tupakointi syöpähoitojen aikana ei ole sallittua. 

Hoitoon tullessa lääkehoitopoliklinikan hoitaja haastattelee sinua varmistaakseen, että vointisi sallii lääkehoidon. Saat myös tarvitsemasi esilääkkeet. Esilääkkeiden vaikuttaessa sinulle laitetaan suoniyhteys suonensisäistä lääkehoitoa varten. Tämän jälkeen saat suunnitellut lääkityksen. Lääkehoitosi kesto riippuu lääkärin määräämästä lääkityksestä sekä siihen mahdollisesti liittyvästä seurannasta. Voit kysyä hoitajaltasi tarkemmin hoitopäiväsi pituudesta. Vointiasi seurataan koko hoidon ajan sekä jonkin aikaa sen jälkeen, jotta voit kotiutua turvallisesti. Ensimmäiseen hoitoon tullessa on hyvä sopia hakija, jos vointisi ei sallikaan kotimatkan kulkemista yksin. Jatkossa voit kulkea myös omalla autolla, mikäli vointisi pysyy hyvänä hoitojen aikana.

Lisätietoa saat hoito-ohjeet.fi -sivustolta.

Päivitetty: 23.8.2022 8:22