Siirry sisältöön

 Valvonta

​​Yhteystiedot

Osoite

Tyks Salon sairaala
Pääsisäänkäynti, 4. krs
Sairaalantie 9, Salo

Puhelin

02 314 4550

Faksi

02 314 4389

Postiosoite

Sairaalantie 9, 24130 Salo

 Valvonta

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Potilas Salon sairaalassa.

Tyks Salon sairaalan valvonta on neljä -paikkainen päivystysosasto, joka kuuluu sisätautien yksikköön ja medisiiniseen toimialueeseen. Hoidamme pääosin ensiavusta tulevia akuutisti sairaita ja tarkempaa seurantaa vaativia aikuispotilaita. Yleisimpiä hoidettavia sairauksia ovat sydäninfarktit, sydämen vajaatoiminta, rytmihäiriöt, pahat infektiot ja keuhkosairaudet. Valvontaan voi tulla myös potilaita Salon sisätautien tai kirurgian vuodeosastoilta sekä leikkausten jälkeen heräämöstä tai Tyksin kantasairaalasta.

Teemme myös viikoittain elektiivisiä kardioversioita eli suunniteltuja rytminsiirtoja lähetteellä tuleville eteisvärinäpotilaille. Rytminsiirto vaatii lyhyen nukutuksen, jonka aikana tasavirtaiskulla eteisvärinärytmi palautetaan sinusrytmiksi.  

 

Hoito-ohjeet.fi sivuilta löytyy Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin potilasohje, joka sinulle lähetetään kotiin kutsukirjeen yhteydessä. Lisää ohjeita eteisvärinästä ja rytminsiirrosta löydät Terveyskylästä.

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

Valvontaan tulevat hoitotyön opiskelijat ovat yleensä loppuvaiheen sairaanhoitajaopiskelijoita. Myös ensihoitajaopiskelijoita on silloin tällöin. Lähihoitaja- sekä vasta aloittaneet sairaanhoitajaopiskelijat ovat kuitenkin tervetulleita tutustumaan muutamaksi päiväksi sisätautien harjoittelun aikana. Satunnaisesti toimintaamme voi olla seuraamassa myös lääketieteen opiskelijoita.

Odotamme opiskelijalta aktiivista ja vuorovaikutteista läsnäoloa, rohkeutta ja aitoa kiinnostusta erilaisten potilaiden kohtaamiseen. Opiskelija osallistuu jaksonsa aikana työskentelyyn tekemällä kolmivuorotyötä. Tarjoamme opiskelijalle mahdollisuuden oppia uutta ja harjoitella jo oppimiaan taitoja.

Ennen harjoittelua

Pyrimme ottamaan vain loppuvaiheen opiskelijoita, joilla on jo kokemusta sairaanhoidosta ja sairaalamaailmasta. Kertaa ennen harjoittelua sisätautisairauksien tutkimuksia ja hoitoa sekä sisätautipotilaan lääke- ja nestehoidon perusteet.

Mitä opit osastollamme?

 • Valvontatasoisen potilaan hoito
 • Potilaan tarkkailu, elintoimintojen seuranta ja voinnin muutoksiin reagointi
 • Akuuteissa tilanteissa toimiminen
 • Monien sairauksien hoito, kuten sydäninfarkti, rytmihäiriöt, sydämen vajaatoiminta
 • Perushoidon tärkeys
 • Erilaiset toimenpiteet (kardioversio ja erilaiset punktiot)
 • Noninvasiivinen ventilaatio -hoito (BIBAP, CPAP)
 • Kivun hoito
 • Neste- ja lääkehoito (erilaiset lääkeinfuusiot)
 • Sydämen rytmien seurantaa
 • Potilaan ja omaisten kohtaaminen
 • Hoidon suunnittelu, kirjaaminen ja arviointi

 

Valvonta sijaitsee uudisrakennuksen puolella, sisätautien vuodeosaston kanssa neljännessä kerroksessa.

Meillä on iso, yhtenäinen ja avoin tila, jossa potilaspaikat on erotettu verhoilla, sekä kaksi eristyshuonetta. Eristyshuoneissa on oma wc ja suihku.

Potilaiden tavarat säilytetään lukollisissa kaapeissa. Voit käyttää omaa puhelintasi, kunhan se ei häiritse muita potilaita. Meillä on myös potilaspuhelin, jota saat käyttää.

Vierailuajat ovat samat kuin muuallakin sairaalassa, eli klo 14–18.30. Valvontapotilaiden kohdalla toivomme kuitenkin vain lyhyitä vierailujaksoja ja korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan. Vakavasti sairaiden potilaiden kohdalla teemme tietysti poikkeuksia. Vierailijoille on tarvittaessa käytössä omaisten huone, jossa on oma wc ja mahdollisuus keittää kahvia. Ethän tuo tuliaisiksi voimakkaasti tuoksuvia kukkia. Toivomme myös, että omaisista yksi pitää yhteyttä meihin ja jakaa tietoa muille läheisille.

Vastuuhenkilö

Apulaisosastonhoitaja Johanna Välikangas, p. 02 314 4550

Päivitetty: 10.5.2021 11:18