Siirry sisältöön

Seksuaaliterveysvastaanotto

​Ajanvaraus ja tiedustelut

Tyks Majakkasairaalan naistentautien vastaanotot
02 313 3100
arkisin klo 8.15–15.30

Ajanvarausmuutokset
arkisin klo 13–15

Tyks Salon sairaalan naistentautien poliklinikka
02 314 4535
ma–to klo 8–16
pe klo 8–14

Raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen
02 313 1312
arkisin klo 8.15–15.30

Mahdollisuus jättää soittopyyntö seksuaalineuvojalle

Seksuaaliterveysvastaanotto

Potilas menossa hoitajan vastaanotolle.

Seksuaalisuus on osa elämää, ihmisyyttä, sukupuolisuutta, minä- ja kehonkuvaa. Erilaiset elämäntilanteet, sairaudet ja niiden hoidot voivat vaikuttaa seksuaaliterveyteen ja seksuaaliseen hyvinvointiin. Seksuaalisuutta koskevissa huolenaiheissa voit hakea apua seksuaaliterveyspoliklinikalta.

Seksuaaliterveyspoliklinikalle pääsee lähetteellä. Lähetteen tultua sinut kutsutaan erikoislääkärin vastaanotolle, jossa selvitetään seksuaaliongelman luonne ja mahdollinen diagnoosi sekä suunnitellaan jatkohoito. Se voi pitää sisällään lääkärikäyntien lisäksi, seksuaalineuvojan, fysioterapeutin tai psykiatrisen sairaanhoitajan käyntejä.

Lisäksi kaikkien jo naistenklinikalla hoidossa olevien on mahdollista päästä seksuaalineuvojan vastaanotolle yksin tai yhdessä kumppanin kanssa keskustelemaan seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja saamaan ohjausta omahoitoon. Vastaanotolla on lupa tuoda esille kaikki seksuaalisuudessa askarruttavat asiat luottamuksellisesti.

Vastaanotolla käsitellään asioita, joita itse koet ajankohtaisiksi ja tärkeiksi. Tällaisia kehonkuvaan ja seksuaalisuuteen vaikuttavia tilanteita voivat olla esimerkiksi

  • lapsettomuus
  • gynekologiset leikkaukset
  • syöpä
  • endometrioosi
  • vulvodynia
  • emättimen ja ulkosynnyttimien limakalvosairaudet

Seksuaalineuvontaan voi tulla myös raskausaikana. Synnytyksen jälkeen sitä suositellaan kaikille, joille on synnytyksessä tullut repeämä tai vaurio, josta voi aiheutua haittaa potilaalle.

Seksuaaliterveyteen liittyvät ongelmat voivat aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta, yhdyntäkipuja sekä ongelmia läheisyyden kokemisessa ja parisuhteessa. Seksuaaliterveyspoliklinikalla pyritään yhdessä keskustellen luomaan myönteinen suhde omaan itseen ja omaan seksuaalisuuteen sekä mahdolliseen parisuhteeseen.

Hoito-ohjeet

Lisätietoa

 Hoito ja tutkimukset

 

Päivitetty: 14.2.2022 8:51