Siirry sisältöön

 Syöpäpoliklinikka

Katso lisätietoa Syöpäklinikan etusivulta

​Yhteystiedot

​Käyntiosoite

Tyks, T-sairaala (rakennus 18)
Pääsisäänkäynti, 1. krs, B-osa
Hämeentie 11, Turku

Aukioloaika

Ma–pe klo 7.30–15.00

Puhelin

02 313 1820 osastonsihteeri

02 313 2689 rintasyöpähoitaja Puhelinaika ma ja ke klo 8-9, pe klo 8.15-9

02 313 0818 sairaanhoitaja
puhelinaika ma-pe klo 8-10 ja  12-14

Digihoitopolku

Digihoitopolulle lisätyt potilaat voivat olla kiireettömissä asioissa yhteydessä digihoitopolun kautta

Faksi

02 313 7175

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

Anna palautetta toiminnastamme

 Sisältöeditori

 Syöpäpoliklinikka

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Potilas istuu ja hoitaja seisoo vieressä.
Hoidamme aikuisten syöpäsairauksia. Keuhko-, gynekologista tai hematologista syöpää sairastavien potilaiden hoitovastuu on omilla erikoisaloilla.

Syöpäpoliklinikalla on sekä lääkäreiden että sairaanhoitajien vastaanottoja. Vastaamme syöpää sairastavien potilaiden:

 •  konsultaatioista
 • hoidon suunnittelusta
 • syöpälääkehoidoista
 • neuvonnasta ja ohjauksesta
 • jälkiseurannasta

Poliklinikan yhteydessä toimii lääkehoitopoliklinikka, josta voit lukea tarkemmin Lisätietoa-välilehdeltä.

Tyks toimii opetussairaalana, joten hoitoosi osallistuu mahdollisesti myös lääketieteen- tai hoitoalan opiskelijoita.

Poliklinikalla käynti

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Kiireelliset potilaat pyrimme hoitamaan viiveettä.

Uusien potilaiden lähetteet käsittelee erikoislääkäri kiireellisyyden mukaan. Hän laatii toimintaohjeet tilattavista tutkimuksista ja vastaanottoajasta, jotka sairaanhoitaja toteuttaa. Ajat lähetetään sinulle kirjeitse, kiireellisissä tapauksissa olemme yhteydessä puhelimitse.

Lääkärin ensikäynnillä selvitetään tautitilanne, neuvotellaan hoitomahdollisuuksista ja sovitaan tulevasta hoidosta. Lääkärin vastaanoton jälkeen sairaanhoitaja käy läpi kanssasi hoitosuunnitelmaasi liittyviä käytännön asioita.

Ensikäynnille voit ottaa mukaan omaisen, ystävän tai tukihenkilön. Ota mukaasi ajanvarauskirjeen mukana tulevat lomakkeet täytettynä. Ennen ensikäyntiä osastofarmaseuttimme soittaa sinulle ja käy kanssasi läpi ajankohtaisen kotilääkityksesi. Jos sinulla on kysyttävää ennen ensikäyntiä, ole yhteydessä poliklinikan sairaanhoitajaan puhelinajalla. Yhteystiedot löydät sivuston oikeasta reunasta.

Saapuminen Syöpäpoliklinikalle

Syöpäpoliklinikka sijaitsee T-Sairaalan B-siiven 1.kerroksessa.

Liikenneyhteydet ja pysäköinti

Asiakasmaksut

Lääkärin/hoitajan vastaanotosta laskutetaan poliklinikkamaksu. Hoitokäynnistä laskutetaan sarjahoitomaksu. Lääkärintodistuksesta ja -lausunnosta peritään myös maksu.

Katso asiakasmaksujen hinnat

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

Otamme vastaan syventävän vaiheen sairaanhoitajaopiskelijoita.​

​Opetus- ja ohjaustilanteet

Meillä opit syövän hoitomuotoja, muun muassa solunsalpaajahoidon toteuttamista. Saat hyvät valmiudet suonensisäiseen lääkehoitoon. Vaikeasti sairaan potilaan kohtaaminen ja potilaan ohjaus korostuvat hoitotyössämme.

Mitä opit osastollamme

 • Syöpätaudeista ja niiden hoitomuodoista
 • Laaja-alaista lääkehoitoa
 •  Kädentaitoja
 • Potilaan ohjausta, opettamista ja vaativia vuorovaikutustaitoja
 • Toteuttamaan omahoitajamallin mukaista hoitotyötä ja moniammatillista yhteistyötä
 • Sinulla on mahdollisuus tutustua myös syöpätautien vuodeosastoon ja sädehoitopoliklinikkaan

Työskentely syöpätautien poliklinikalla on vaativaa ja mielenkiintoista. Harjoitteluun toivomme sinun kertaavan tietojasi syövästä sairautena ja sen yleisimpiä hoitomuotoja, kivunhoidon sekä aseptiikan periaatteita.

Pidä huolta, että sinulla on toimiva VRK-kortti.

Huomioi, että raskaus on este harjoittelujaksolle.

Ennen harjoittelua

Kertaa tietoja syövästä ja sen yleisimmistä hoitomuodoista.

Opiskelijavastaavat

Emmina Tuominen: emmina.tuominen(a)tyks.fi

Tarkempi kuvaus oppimisympäristöstä opiskelijoille.pdf

 

Lääkehoitopoliklinikka

Lääkehoitopoliklinikalla hoidetaan potilaita, jotka saavat solunsalpaajahoitoa, vasta-ainehoitoa tai immuno-onkologista hoitoa. Osa potilaista saa sekä solunsalpaajia että sädehoitoa eli he ovat kemosädehoidossa olevia potilaita. Lisäksi lääkehoitopoliklinikalla toteutetaan gynekologisten syöpäpotilaiden lääkehoidot. Lääkehoitopoliklinikan yhteydessä toimii kaksi neuvovan hoitajan vastaanottoa. He vastaavat suun kautta otettavista syöpälääkkeistä.

Tullessasi lääkärin vastaanotolle tai hoitoon, tulee sinun ilmoittautua poliklinikan toimistoon. Lääkehoitopoliklinikka on avoinna ma-to klo 8.00–20.00 ja pe klo 8.00–15.00.  Annamme lääkehoitoja kahdessa vuorossa, joten hoitosi voi olla myös ilta-aikaan. 

Tule hoitoon sovittuna aikana, koska lääke on tilattu siihen ajankohtaan. Hoitoa edeltävästi sinun tulee käydä verikokeilla kahta päivää ennen hoitoa tai sovitusti. Hoitoon liittyvät tutkimukset toteutetaan hoitosuunnitelman mukaisesti.

Hoidot kestävät 0,5 tunnista jopa 10 tuntiin. Oman hoitosi kestosta saat tiedon ensikäynnin hoitajan infossa. Varaa mukaasi riittävästi evästä (lääkehoitopolilla on vain kahviautomaatti) sekä ajankulua esim. kirja, ristikko, mobiililaite. Käytössäsi on langaton verkkoyhteys. Hoidossa saat olla omissa vaatteissa. Hoidot voidaan toteuttaa hoitotuolissa istuen tai sängyssä leväten. Omaiset voivat saattaa sinut hoitoon, mutta tilan rajallisuuden vuoksi hoitosalissa voi olla vain potilaat.

Saat ensimmäisellä hoitokerralla omahoitajasi yhteystiedot. Ole ensisijaisesti häneen yhteydessä hoitoon tai vointiisi liittyvissä asioissa. Käytössämme on myös Terveyskylän digihoitopolku, jonka kautta voit olla yhteydessä kiireettömissä asioissa. Akuuttitilanteissa ole yhteydessä suoraan päivystykseen.

Hoitojesi aikana tukenasi on myös useita asiantuntijoita. Voit olla itse yhteydessä heihin tai tarvittaessa pyytää omahoitajaasi varaamaan ajan. Joihinkin asiantuntijapalveluihin vaaditaan lääkärin lähete; keskustele asiasta omahoitajasi kanssa.

Kontrollipoliklinikka

Kontrollipoliklinikalla seurataan potilaita, joiden syöpä on jo hoidettu tai se on rauhallisessa vaiheessa. Osalla potilaista jatkuu hormonaalinen lääkitys, jonka vuoksi heitä seurataan säännöllisin väliajoin.

Muista käydä sinulle ennalta varatuissa tutkimuksissa sekä laboratoriossa ennen kontrollivastaanottoa.

Rintasyöpähoitaja pitää vastaanottoa ma-pe rintasyöpäpotilaille, joiden liitännäishoitojen päättymisestä on kulunut kolme kuukautta. Hän osallistuu myös rintasyöpäpotilaiden lääkehoitoon.

Ollessasi seurannassa voit olla yhteydessä oirehoitajaan, jos sinulle tulee uusia oireita, kysyttävää tai haluat siirtää aikojasi. Käytössämme on myös Terveyskylän digihoitopolku, jonka kautta voit olla yhteydessä kiireettömissä asioissa. Akuuttitilanteissa ole yhteydessä suoraan päivystykseen.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Raija Ristamäki, puh. 02 313 1820

Osastonhoitaja Pirjo Haavisto, puh. 02 313 2820

Apulaisosastonhoitaja Paula Halonen, puh. 02 313 1380

Apulaisosastonhoitaja Maijastiina Rekunen, puh. 050 472 8980

​Kuulumme Tyksin Operatiivisen toiminnan ja syöpätautien toimialueeseen.

 

Päivitetty: 6.9.2022 9:38