Siirry sisältöön

 Foniatrian poliklinikka

Yhteystiedot​

Käyntiosoite

Tyks, U-sairaala (rakennus 3)
A-sisäänkäynti, 9. krs
Kiinamyllynkatu 4–8, Turku

Aukioloajat

Ma–pe klo 8–15

Puhelin

02 313 9967 foniatrinen hoitaja

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Foniatrian poliklinikka

  • Potilaille
  • Lisätietoa

Tutkimme ja hoidamme kurkunpään sairauksia, sekä niiden aiheuttamia ääni- ja nielemishäiriöitä. Keskeisin potilasryhmämme on äänihäiriöiset aikuiset. Tutkimme myös lasten äänihäiriöitä, mutta lasten puheen- ja kielenkehityksen erityisvaikeudet  kuuluvat sairaanhoitopiirissämme lastenneurologian yksikön toiminta-alueeseen. 

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä, jonka perusteella arvioimme hoidon kiireellisyyden. Poliklinikka toimii ajanvarauksella ja vain virka-aikoina. Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu.

Ensikäyntiin foniatrian poliklinikalle on hyvä varata 1-2 tuntia. Yleisimpiä kurkunpään sairauksia ja akuutteja äänihäiriöitä voidaan hoitaa kaikissa sairaanhoitopiirimme korva-, nenä-, kurkkutautien yksiköissä. Erityisesti pitkittyneiden tai muuten ongelmallisten tilanteiden selvittelyssä voidaan tarvita foniatrian poliklinikan lääkäreiden ja puheterapeuttien erityisosaamista.

Tyksin foniatrian poliklinikalla on laadukas stroboskopialaitteisto, joka mahdollistaa tarkan diagnostiikan. Foniatrian poliklinikan kautta suunnitellaan myös tarvittavat fonokirurgiset toimenpiteet ja leikkauksen jälkiseuranta.

 Hoito ja tutkimukset

 

​Foniatri on puhe- ja äänihäiriöiden erikoislääkäri. Lääkärin tehtävänä on selvittää äänihäiriön syy ja tehdä hoitosuunnitelma.

Puheterapeutti on maisterin tutkinnon (FM) suorittanut laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö. Puheterapeutti antaa ääni-, puhe- ja nielemisterapiaa sen jälkeen kun häiriön syy on selvitetty.

Vastuuhenkilöt

Foniatrian ylilääkäri Miia Ruuskanen
Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, foniatriaan erikoistuva lääkäri Jonna Kuuskoski
Johtava puheterapeutti, FM Katja Saarela, puh. 02 313 5846
Puheterapeutti, FM Tarja Karttunen, puh. 02 313 0549
Puheterapeutti Riitta Puurunen, puh. 02 313 1529

​Kuulumme Tyksin Operatiivisen toiminnan ja syöpätautien toimialueeseen.

Päivitetty: 3.12.2019 9:32