Potilaskäyntejä meillä on vuosittain noin 2000. Noin puolet lähetteistä tulee avoterveydenhuollosta ja puolet Tyksin klinikoilta.
Tutkimuksen kulku
Kun potilas saa kutsun saapua kipuklinikalle, hänelle lähetetään kotiin kipukyselykaavake, jonka hän tuo mukanaan ensimmäiselle vastaanottokäynnille täytettynä. Lähetteen perusteella potilas voi saada ajan joko lääkärin vastaanotolle tai moniammatilliselle tutkimusjaksolle.
Moniammatillisella tutkimusjaksolla potilas tapaa samana päivänä lääkärin, psykologin ja hoitajan. Psykologin tutkimus jatkuu toisella vastaanottokäynnillä yleensä viikon kuluessa. Tutkimusjakson päätteeksi työryhmässä laaditaan potilaalle hoito- ja kuntoutussuositus. Joskus voidaan myöhemmin järjestää yhteisvastaanotto, johon osallistuvat lääkäri, psykologi, hoitaja, potilas ja tarvittaessa hänen omaisensa ja/tai jatkohoidosta vastaava lääkäri.
Moniammatillinen työryhmä
Hoidamme potilaita yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa alueellisesti sovittujen hoitoketjujen mukaisesti. Potilas ei saa aina lähetteen perusteella vastaanottoaikaa, vaan moniammatillinen työryhmä tai lääkäri voi antaa lähettävälle lääkärille hoito-ohjeita.
Moniammatillinen kiputyöryhmä kokoontuu kipuklinikalla kerran viikossa. Työryhmän jäseninä toimivat anestesialääkärit, psykiatri, erikoishammaslääkäri, psykologi ja kipuhoitajat.
Moniammatillisessa kiputyöryhmässä käsitellään osa lähetteistä, laaditaan hoito- ja kuntoutussuunnitelmia, päätetään vaativista lääkehoidoista ja selkäydinstimulaatiohoitokokeiluista, konsultoidaan muita työryhmän jäseniä sekä suunnitellaan toimintaa.
Vastuuhenkilöt
Vastuualuejohtaja Pirkka Rautakorpi
Osastonhoitaja Marja-Liisa Mäkinen
Kuulumme Tyksin Totek-toimialueeseen (leikkaustoiminta, tehohoito, kivunhoito ja hengitystuki).