Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten päivystys

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks, Majakkasairaala, Savitehtaankatu 5, Turku

2. kerros, H-lohko (A-hissit) 

Puhelin

Hoidontarpeen arviointi
02 313 1420

Hoidonvaraajat
02 313 2429

Osastonsihteeri
02 313 2420

Ammattilais- ja viranomaisyhteydenotot
02 313 0000

Faksi

02 313 9412

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku​​

 Lasten ja nuorten päivystys

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

 Sairaalaklovnit katsovat, kun lääkäri mittaa lelu-hylkeen pulssia.

Soita ensin numeroon 02 313 1420

Hätätilanteessa soita aina 112.

Päivystyksemme sijaitsee Majakkasairaalassa. Toimimme ympäri vuorokauden joka päivä ja hoidamme alle 16-vuotiaita päivystyksellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. 

Kun lapsesi sairastuu, soita aina ensin numeroon 02 313 1420. Puhelinneuvontamme ammattilaiset auttavat lapsesi terveyteen liittyvissä kysymyksissä ja hoidon kiireellisyyden arvioinnissa. Puhelinneuvonnassa on oma hoitaja klo 7-22, mutta tämän jälkeenkin takaisinsoittojärjestelmä on käytössä. Takaisinsoitossa saattaa olla viivettä ruuhka-aikana ja öisin.

Tavoitteenamme on antaa korkeatasoista ja perhekeskeistä hoitoa ja ohjausta erilaisten lastentautien hoidosta. 

Päivystyspisteet muualla

Lastenklinikalla sijaitsevan päivystyksen lisäksi Salon sairaalan päivystyspiste palvelee lapsiperheitä edelleen ympärivuorokautisesti. Loimaan ja Vakka-Suomen sairaaloiden päivystyspisteet palvelevat klo 20 asti.

Pysäköinti

Saapuessanne autolla päivystykseen suosittelemme käyttämään pysäköintitaloa 17 tai 23 (katso ystävällisesti karttaliite). Lisätietoa pysäköinnistä sairaala-alueella.

Tyksin aluekartta, jossa on korostettu pysäköintitalot 2 ja 3

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

​Lasten ja nuorten klinikka

Lasten ja nuorten klinikka vastaaNallelääkärit toivottavat tervetulleeksi lasten ja nuorten klinikalle. ensisijaisesti Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella asuvien lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta. Meille voi myös hakeutua hoitoon kaikkialta Suomesta lääkärin lähetteellä. VSSHP:ssä Tyks kantasairaalaan (U-sairaalaan) on keskitetty kaikki vuodeosastotoiminta. Avohoidon erikoispoliklinikkoja on kantasairaalan lisäksi myös aluesairaaloissamme, esimerkiksi Salossa sijaitseva Lasten ja nuorten poliklinikka.  

Lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan akuutisti ja pitkäaikaisesti sairaita 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisaloilla. Toimialueemme on jaettu vastuualueisiin:  

 • Lasten ja nuorten sairaanhoito
 • Vastasyntyneiden sairaanhoito
 • Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito
 • Lasten ja nuorten kirurgia
 • Lastenneurologia

Lisäksi Lasten ja nuorten klinikalla on harjoittelupaikkoja myös varahenkilöstössä. Kaikkiin harjoittelupaikkoihimme haetaan Jobiilin kautta. Minimi harjoittelujakson pituus on kolme viikkoa ja sen tulee olla yhtäjaksoista. Lasten ja nuorten klinikalla pääset mukaan moniammatillisen tiimin jäseneksi ja toteuttamaan lasten ja nuorten hoitotyötä. Harjoittelujakson aikana pääset tutustumaan lapsiin/nuoriin ja heidän perheisiinsä ja pääset mukaan perhekeskeiseen toimintaan. Tarkista vielä tarkemmat mahdollisuudet ja edellytykset harjoittelupaikkojen tarkemmista kuvauksista (sivun alaosasta). 

Lasten ja nuorten klinikan harjoitteluun liittyviä erityisasioita:

 • Harjoitteluun tulevan opiskelijan tulee olla sairastanut tai rokotuksen avulla saanut suojan vesirokkoa ja tuhkarokkoa vastaan.

 • Suosittelemme ottamaan influenssarokotuksen ennakkoon, jos tulet meille harjoitteluun tammi-maaliskuussa.

 • Harjoitteluun tulevalta opiskelijalta, joka on ollut edeltävän vuoden aikana potilastyössä tai potilaana ulkomaisessa sairaalassa tai laitoksessa vaaditaan yksi negatiivinen MRSA-näyte sieraimista ja käsien ihorikoista ennen harjoittelujakson alkua.

 • Yksiköissä hoidetaan alle 18-vuotiaita. Ennen harjoitteluun tuloa sinun on esitettävä voimassa oleva rikosrekisteriote opettajallesi. 

Ennen harjoitteluun tuloa:

 • Huolehdi, että CV:si on ajan tasalla.

 • Olet hankkinut VRK-kortin (terveydenhuollon varmennekortti) ennen jakson alkua.

Tervetuloa harjoitteluun!

Tarkempi kuvaus hoitotyön opiskelijoille

Odotusaulan leikkijunarata.​Odotusaulastamme löytyy mm. lukemista, leluja, televisio sekä mikroaaltouuni lasten ruokien lämmittämiseen. 

Eristystä tarvitsevat potilaat (esim. vatsatauti tai vesirokko) eivät käytä yhteistä odotusaulaa. Sairaalaklovnit viihdyttävät lapsianne päivystyksessä.

Vastuuhenkilöt

Vastaava erikoislääkäri Anna-Maija Kujari, puh. 02 313 5850
Osastonhoitaja Anne Kellokangas, puh. 02 313 8799
Vt. Apulaisosastonhoitaja Anniina Koskivirta, puh. 02 313 9420

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 17.5.2022 8:55