Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten reumasairauksien vastaanotto

​Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks, Majakkasairaala, Savitehtaankatu 5, Turku

2. Kerros, M-lohko (B-hissit) 

Puhelin

02 313 0772 hoitaja

Soittoaika ma-pe  klo 8.00-8.45 ja 14.45-15.15 (aikojen peruminen ja siirtäminen, sekä muut akuutit asiat) 

Faksi

02 313 9412

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten reumasairauksien vastaanotto

  • Potilaille
  • Lisätietoa

Reumavastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan alle 16-vuotiaita lastenreumaa tai sidekudossairauksia sairastavia sekä muita niveloireisia lapsia ja nuoria. Suurimmalla osalla lapsista on lastenreuma. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. 

Potilaat käyvät poliklinikalla sairaudesta riippuen 3-6 kk välein. Poliklinikkakäynnin kesto on 30-45 min. Ensimmäistä kertaa uudella lähetteellä tulevan potilaan vastaanotto kestää 60 min.
Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu.

Tutkimukset ja hoito vastaanotolla

Käyntiin kuuluu reumahoitajan vastaanotto, fysioterapeutin tutkimus ja lääkärin vastaanotto. Reumahoitajan vastaanotolla lastenreumaa sairastavat täyttävät tietokonepohjaisen voinnin seurantakaavakkeen (Go Treat It). Hoitaja antaa tarvittaessa myös lääkeopetusta sekä lääkkeiden pistosopetusta.

Lääkärin vastaanotolla tehdään usein nivelten UÄ-tutkimus ja fysioterapeutin tutkimus. Tarvittaessa voidaan antaa nivelten kortikosteroidipaikallishoitoja. Nivelten paikallishoitoja tehdään vastaanoton yhteydessä tai erikseen sovittuna aikana Emla-puudutuksessa tai lasten ja nuorten päiväsairaalassa ilokaasusedaatiossa ja anestesiassa.

Poliklinikalla ei oteta verinäytteitä tai röntgenkuvia, vaan tarvittavat tutkimukset tehdään laboratorion tai kuvantamisyksikön tiloissa. Useimmiten tarvittavat tutkimukset pyritään tekemään etukäteen ennen poliklinikalle tuloa.​

Reumasairauksia sairastavien lasten hoito vaatii moniammatillista tiimityötä, minkä vuoksi teemme tiivistä yhteistyötä mm. kuntoutusohjaajan, perhetyöntekijän, silmälääkärin ja hammaslääkärin kanssa.
Syksyn kurssiaikoina voi olla läsnä opiskelunsa loppuvaiheessa olevia lääketieteen opiskelijoita.

 

Lisää tietoa Reumaliitosta

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

Meillä työskentelee:

Reumatologi Minna-Maija Grönlund

Reumatologi Milja Möttönen

Fysioterapeutti Elina Henttonen

Sairaanhoitaja Heidi Suominen

Päivitetty: 28.2.2022 15:22