Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten ortopedinen liikuntavastaanotto

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks, Majakkasairaala, Savitehtaankatu 5, Turku

2. Kerros, M-lohko (B-hissit) 

Puhelin

Sairaanhoitaja
02 313 0412
Ma klo 8.15–9.00
Ke-pe klo 8.15-9.00

Muina aikoina hoidonvaraaja
02 313 0477
(ajanvaraukset tai ajan siirto)

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten ortopedinen liikuntavastaanotto

  • Potilaille
  • Lisätietoa

Hoitaja ja lääkäri keskustelevat nuoren kanssa liikuntapoliklinikalla.Yhä useampi liikuntaa harrastava lapsi kärsii liikuntaa rajoittavista tuki- ja liikuntaelimistön rasitusvammoista joita ei esiinny aikuisilla ja joiden hoito näin ollen vaatii erikoisosaamista. Lasten ortopedinen liikuntapoliklinikka toimii tavanomaiseen tapaan erikoissairaanhoidon lähetepoliklinikkana. Poliklinikkamme toimii yhteistyössä Turun yliopiston Paavo Nurmi -keskuksen kanssa.

Yhteistyössä ovat keskeisesti mukana myös Lasten ja nuorten klinikan lasten fysioterapeutit sekä Tyks Kuvantaminen.

Paavo Nurmi keskus -logo

Kasvuikäisillä on jopa aikuisia enemmän liikuntaan liittyviä tapaturmia ja rasitusvammoja, etenkin kymmenen ikävuoden jälkeen. Osa näistä on vaikeahoitoisia ja vaatii hyvinkin usein aikuisväestön hoidosta poikkeavaa erikoisosaamista.

Liikuntaa rajoittavan kivun tai vamman ortopedista hoitoa suunniteltaessa tulee myös ottaa huomioon monta asiaa, muun muassa kasvun yksilöllinen kehitys kasvupyrähdyksineen.

Poliklinikka luo tutkittua tietoa modernin hoidon tueksi. Sairaalan ja yliopiston vahvojen osaamisalueiden innovatiivinen yhdistäminen tuo lisähyötyä potilaalle, terveydenhuollolle ja koko yhteiskunnalle.

Lasten ortopedinen liikuntapoliklinikka toimii tavanomaiseen tapaan erikoissairaanhoidon lähetepoliklinikkana, jonne perusterveydenhuollosta ohjataan lähetteet Tyks Lasten ja nuorten kirurgian yksikköön.

Poliklinikka harjoittaa myös lasten ortopedian ja liikuntalääketieteen tutkimusta, esimerkiksi parhaillaan on meneillään väitöskirjaprojektit selän rasitusmurtumista ja niiden eri hoitomuodoista.

Päivitetty: 8.6.2022 10:02