Siirry sisältöön

 Leikkausosasto Majakkasairaala

​Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala 4. krs 
Savitehtaankatu 5, Turku

Aikuisten päiväkirurgian aukioloajat

7.00-21.00

Postiosoite

PL 52
20521 Leikkausosasto Majakkasairaala

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Leikkaustoiminta on alkanut Majakkasairaalan leikkausosastolla 1.2.2022. 

Osastomme on korva-, nenä- ja kurkkutautien, suu- ja leukakirurgian, lasten ja nuorten kirurgian sekä naistentautien ja synnytysten päivystävä leikkausosasto. Erikoisosaamistamme on myös kipustimulaattoreiden asennus yhteistyössä kipuklinikan kanssa. Toimintamme painottuu suunniteltuihin toimenpiteisiin arkipäivisin klo 8.00–15.30, mutta osastomme toimii myös päivystävänä leikkausosastona vuorokauden ympäri.  

Kaikki kotoa leikkauspäivänä sairaalaan saapuvat aikuispotilaat ilmoittautuvat leikkausosaston vastaanoton kautta. Toimenpiteen jälkeen osastohoitoa vaativat potilaat siirtyvät heräämöhoidon jälkeen vuodeosastolle. Päiväkirurgiset eli leikkauspäivänä kotiutuvat potilaat pääsevät kotiin suoraan leikkausosastolta. Toimenpiteeseen tulevat lapset saapuvat ja kotiutuvat lasten osastojen kautta.

Potilaamme tulevat lähetteellä muun muassa Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan alueilta sekä Ahvenanmaalta.

Kuulumme Tyksin Totek-toimialueeseen (leikkaustoiminta, tehohoito, kivunhoito ja hengitystuki).


​Päivityksen alla

Osastomme henkilökunta huolehtii potilaan anestesiasta, leikkaavan lääkärin avustamisesta ja valvoo potilaan vointia leikkauksen jälkeen. Osastomme päiväkirurginen yksikkö vastaanottaa ja valmistelee kaikki leikkauspäivänä toimenpiteeseen saapuvat sekä kotiuttaa leikkauspäivänä kotiutuvat aikuispotilaat.

Hoitohenkilökuntamme hoitaa lasten tutkimuksissa ja toimenpiteissä tarvittavat anestesiat. Esimerkiksi röntgen- ja magneettitutkimukset sekä sädehoito saattavat joskus edellyttää anestesiaa.

Leikkaussaleissamme tehdään noin 9000 toimenpidettä vuodessa.

Tilat

Majakkasairaalan leikkausosastolla on 13 modernia leikkaussalia, joista yksi on suunniteltu eristystoimenpiteisiin. Synnytysosaston yhteydessä kolmannessa kerroksessa on kaksi leikkaussalia, joissa tehdään keisarileikkaukset ja muut synnytyksiin liittyvät toimenpiteet. Molemmissa kerroksissa on heräämö.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja Markku Taittonen

Osastonhoitaja Anna Suikkanen

Osastonhoitaja Kirsti LehtonenPäivitetty: 17.2.2022 8:23