Siirry sisältöön

 Kliininen neurofysiologia

Ohjeet ja palautteet

 

​Yhteystiedot

​Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5,
20520 Turku

Aukioloajat

Ma klo 8.30–15.00
Ti-to klo 7.30-15.00
Pe klo 7.30–14.00

Puhelin

02 313 1936
050 433 4648

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku


Tulo-ohjeet tutkimukseen
Tulo-ohjeet

 

 Kliininen neurofysiologia

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa


Teemme tutkimuksia, joilla selvitetään muun muassa neurologisia sairauksia, unihäiriöitä, hermovaurioita ja lihassairauksia. Myös hermoperäistä kipua, tajunnan häiriöitä ja aistipuutoksia aiheuttavat sairaudet kuuluvat erityisosaamisemme piiriin.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Osa potilaistamme tulee myös päivystyksen kautta.

Muutto majakkasairaalaan 

Kliinisen neurofysiologian yksikkö ja VEEG- ja unitutkimusyksikkö ovat muuttaneet samoihin tiloihin uuteen Tyks Majakkasairaalaan helmikuussa 2022.

Uusi käyntiosoitteemme on Savitehtaankatu 5, TURKU.

Sisäänkäynti Majakkasairaalan pääovesta 22A. Saavu kahvion viereisillä B-hisseillä 5. kerrokseen ja käänny hissistä oikealle. Sisäänkäynti oikealla puolella ovesta K5001.

Puhelinnumerot 7.2.2022 alkaen:
02 313 1936
050 433 4648

 

Koulutamme yhteistyössä yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa erikoistuvia lääkäreitä, lääketieteen kandidaatteja ja hoitoalan opiskelijoita (Bioanalyytikko AMK). Osastollamme on myös mahdollisuus suorittaa sairaalafyysikon pätevyyteen vaadittavaa yliopistosairaalakoulutusta.

  • Lääketieteen kandidaatit: kliinisen neurofysiologian perusopetus painottaen yleislääkärin näkökulmaa, syventävien opintojen ohjaus
  • Erikoistuvat lääkärit: mahdollisuus suorittaa erikoislääkärin pätevyyteen tarvittava yliopistosairaalakoulutus 
  • Tieteellinen jatkokoulutus: Lääketieteen ja terveydenhuollon tohtorintutkintojen ohjaus
  • Terveydenhuoltoalan opiskelijat: kliinisen neurofysiologian opinnot sisältyvät bioanalyytikkokoulutukseen. Sairaalajaksolla opiskelija tutustuu laajasti kliinisen neurofysiologian tutkimuksiin.
  • Bioanalyytikko-opiskelijan on myös mahdollista suorittaa syventävät opinnot osastollamme.
  • Sairaalafyysikot: mahdollisuus suorittaa sairaalafyysikon pätevyyteen vaadittavaa yliopistosairaalakoulutusta

 

Lisätietoa opiskelusta kliinisellä neurofysiologialla Bioanalyytikko (AMK)-opiskelijoille.

Teemme ääreis- ja keskushermoston, aistijärjestelmien toiminnan ja unen diagnostisia tutkimuksia polikliinisesti neurofysiologian yksikössä Tyksin Majakkasairaalassa. Lisäksi teemme tutkimuksia tarvittaessa päivystyksellisesti Tyksin eri osastoilla, sekä pitkäaikaisia valvontoja leikkauksen aikana ja teho-osastoilla. Lue lisää toiminnastamme.

Koulutamme yhteistyössä yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa erikoistuvia lääkäreitä, lääketieteen kandidaatteja ja hoitoalan opiskelijoita (Bioanalyytikko AMK).

Tieteellinen tutkimus on oleellinen osa toimintaamme. Teemme itsenäistä tutkimustyötä ja osallistumme paikallisiin (Tyks, TY), kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin. Lue lisää tutkimustoiminnastamme (englanniksi).

Kliinisen neurofysiologian yksikkö on toiminut FINASin (Finnish Accreditation Service) akkreditoiman laadunhallintajärjestelmän mukaisesti vuodesta 2003 alkaen. Olemme erikoisalamme ensimmäinen akkreditoitu laboratorio Suomessa ja tiettävästi myös koko maailmassa. Akkreditointipäätös perustuu kansainväliseen standardiin EN ISO/IEC 17025:2017. Tiedot testauslaboratoriomme (T212) pätevyysalueesta ja voimassaolosta on esitetty verkkosivuilla www.finas.fi (löytyvät hakusanalla T212).

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Satu Jääskeläinen, p. 02 313 1939
Hallinnollinen osastonhoitaja Päivi Koskinen, p. 02 313 1897

Päivitetty: 7.2.2022 9:12