Siirry sisältöön

 AD2-röntgen, os. 940

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks A-sairaala
Sisäänkäynti 4A
Kiinamyllynkatu 4-8, Turku

Aukioloajat

ma-to 8-16
pe 8-15.30

Puhelin

02 313 1940 toimisto

Ajanvaraus

02 313 3633

Faksi

02 313 2957

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

Tulo-ohjeet tutkimukseen

Tulo tutkimukseen

 AD2-röntgen, os. 940

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Potilas magneettikuvauslaitteessa 

Teemme korkeatasoisia radiologisia tutkimuksia magneettikuvauslaitteilla. Magneettitutkimuksista osastollemme on keskitetty lasten anestesiaa vaativat kuvaukset sekä magneettiohjatut rintabiopsiat.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Teemme sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia.

Potilaamme tulevat Tyksin osastoilta ja poliklinikoilta. 

 Hoito ja tutkimukset

 

AD2-röntgenosastolla toimii magneettikuvaus, tietokonetomografia, ultraääni sekä natiivi- ja läpivalaisulaite. Osastolle kuuluu myös yksi magneettikuvauslaite, joka sijaitsee Medisiina D:ssä.

Osastolla työskentelee vakituisesti osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, röntgenhoitajia, radiologeja, fyysikko, osastonsihteereitä sekä laitoshuoltajia. Tutkimusten suorittaminen vaatii usein moniammatillista osaamista. Teemme yhteistyötä anestesiayksikön, vuodeosastojen ja poliklinikoiden kanssa. 

Millainen opiskelijan rooli on osastolla ja mitä opiskelijalta odotetaan?

Opiskelijoilta odotamme ennen kaikkea vastuullisuutta, rohkeutta ja oma-aloitteisuutta.  Opiskelijoilla tulee olla omat tavoitteet laadittuna harjoittelua varten, toivomme niiden lähettämistä noin viikkoa ennen harjoittelun alkua. 

Millaisia opetus- ja ohjaustilanteita tarjoatte?

Opiskelijan ohjaukseen osallistuu koko osaston henkilökunta, osastolta löytyy myös opiskelijavastuuhoitajat. Meiltä löytyy jokaiselle modaliteetille omat neljän viikon perehdytyssuunnitelmat. Harjoittelun aikana opiskelija saa väliarvioinnit noin viikoittain ja loppuarviointi suunnitellusti. 

Osastolla pääsee opiskelemaan eri modaliteetteja monipuolisesti. Potilaita tulee kuvauksiin niin osastoilta, poliklinikoiden lähettämänä, ajanvarauksena kuin päivystyksellisesti. Potilaiden ikäjakauma on sikiöstä ikäihmisiin. Osa tutkimuksista tehdään anestesiassa. Lisäksi osastomme palvelee myös patologian yksikköä. 

Mitä teoriatietoa opiskelijan tulisi hankkia tai kerrata ennen osastolle tuloa?

Kyseisen harjoittelujakson teoriaopintojen tulee olla suoritettu ja CV:n päivitetty ennen harjoittelun alkua. Lisäksi odotamme aktiivisuutta ja reipasta asennetta, kiinnostusta ja halua oppia uutta, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä sopeutumista nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Toivomme sinun ottavan yhteyttä harjoittelupaikkaan viimeistään viikkoa ennen harjoittelujakson alkua. 

Mitä asioita opiskelija oppii osastollanne?

Kyseisen harjoittelujakson perustietotaitojen syventämistä, eri turvallisuuskäytäntöjä ja hahmottamaan potilaiden hoitopolkua.

Tervetuloa!

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Riitta Parkkola, p. 02 313 0148
Osastonhoitaja Kirsi Lähteenmäki, p. 02 313 2941

Päivitetty: 26.3.2021 13:43