Siirry sisältöön

 Loimaan röntgen

Yhteystiedot​

​Käyntiosoite

Tyks Loimaan sairaala
Seppälänkatu 15-17, Loimaa

Aukioloajat

ma-pe klo 8-16

Puhelin

02 314 3558 toimisto
02 314 3944 tietokonetomografia

Ajanvaraus

02 313 3633

Faksi

02 314 3443

Postiosoite

Seppälänkatu 15–17, 32201 Loimaa

Tulo-ohjeet tutkimukseen

Tulo tutkimukseen

 Loimaan röntgen

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Nainen röntgenlaitteessa.

Suoritamme luu- ja keuhkokuvauksia sekä ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimuksia. VSKK:n käytössä oleva liikutettava magneettitutkimuslaite – ns. rekkamagneetti – käy sovittuina viikonpäivinä Loimaan sairaalassa. 

Teemme sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. 

Potilaamme tulevat:

  • alueen terveyskeskuksista
  • Loimaan sairaalasta
  • muista sairaanhoitopiirin toimintayksiköistä
  • työterveyshuollosta

Varallaolo arkisin ma-pe kello 16.00-20.00 ja viikonloppuisin kello 9.00-20.00.

 Hoito-ohjeet

 

Opetus ja ohjaus

Toteutamme monipuolisesti natiiviröntgen- ja tietokonetomografiatutkimuksia sekä ultraäänitutkimuksia ja –toimenpiteitä. Lisäksi VSKK:n käytössä oleva liikutettava magneettitutkimuslaite käy viikoittain Loimaan sairaalassa. Teemme sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia. Potilaat tulevat meille alueen terveyskeskuksista, Tyksistä, työterveyshuollosta ja yksityislääkäreiden vastaanotoilta. Osallistut tutkimuksiin ensin ohjatusti ja harjoittelun edetessä myös itsenäisesti.

Osastollamme vallitsee hyvä yhteistyöhenki sekä opiskelijamyönteinen, positiivinen ja toimintaa kehittävä työilmapiiri. Osastolla on nimetty opiskelijaohjauksesta vastaava röntgenhoitaja, mutta koko henkilökuntamme osallistuu päivittäiseen ohjaukseen. Harjoittelun aikana opiskelija osallistuu työryhmän jäsenenä natiiviröntgenkuvauksiin sekä ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimuksiin. Osastolla työskentelee, radiologi, röntgenhoitajia, osastonsihteeri ja osastonhoitaja.

Pääsääntöisesti opiskelijoiden työaika on arkisin klo 8–16. Opiskelijan tulee huolehtia omista työvuoroistaan ja tuntien toteutumisesta koulun ohjeiden mukaan. Työvuoromuutoksista ja poissaoloista tulee ilmoittaa hyvissä ajoin.

Opiskelijalta odotamme

Opiskelijalta odotamme aktiivisuutta ja vastuun ottamista omasta opiskelusta, positiivista ja innostunutta asennetta sekä rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa oppimaansa. Harjoittelujaksosta riippuen kannattaa kerrata esimerkiksi anatomiaa ja fysiologiaa, TT:n perusteita, natiivitutkimusten kuvausprojektioita ja kuvausarvoja, säteilysuojelua sekä fysiikkaa. Harjoittelujakson päättyessä odotamme opiskelijalta rakentavaa palautetta saadusta ohjauksesta.

Opiskelija laatii jakson tavoitteet ennen harjoittelun alkua. Tavoitteet käydään läpi osastolla heti harjoittelun alussa. Osastolla pyritään jatkuvaan palautteeseen ja tavoitteita voidaan muokata koko harjoittelujakson ajan. Loppuarviointi pidetään jakson loppupuolella arviointikriteereihin perustuen.

Mitä opit osastollamme?

Opit kohtaamaan eri-ikäisiä ja -kuntoisia potilaita sekä toimimaan työyhteisön jäsenenä. Opit toteuttamaan tutkimuksia erilaisia työtapoja käyttäen ja ymmärtämään röntgenosaston osuuden potilaan hoitopolussa. Muuttuvat kuvaustilanteet ja erikuntoisten potilaiden yksilöllinen kohtaaminen vahvistavat opiskelijan innovaatio-osaamista.

Tervetuloa!

​Tuotamme viiveettä laadukkaita kuvantamistutkimuksia VSSHP:n ja naapurisairaanhoitopiirien sekä terveyskeskusten lähettämille potilaille.

Toimintaamme ohjaavat seuraavat arvot: oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, potilaskeskeisyys ja yhteistyö sekä hyvä ammattitaito ja laadukas työ.

Vastuuhenkilöt

Osastoryhmän vastaava oyl  Niina Vikstedt, puh. 02 313 9888
Osastonhoitaja Emmi Ritavaara, puh. 02 314 3579 

Päivitetty: 10.11.2021 17:31