Siirry sisältöön

 Raision röntgen, os. 143

​Yhteystiedot

​Käyntiosoite

Sairaalakatu 5, Raisio

Aukioloajat

Ma–to klo 8–15.30
Pe klo 8–15

Puhelin

02 313 8491 toimisto
02 313 8495 hoitajat

Ajanvaraus

02 313 3633

Faksi

02 313 9110

Postiosoite

PL 43, 21201 Raisio

Tulo-ohjeet tutkimuksiin

Tulo tutkimukseen

 Raision röntgen, os. 143

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Muutoksia Raision röntgenosaston toiminnassa 1.1.2018 alkaen:
Hammaskuvaukset siirtyvät Dentalia-Hammasröntgeniin. Röntgensäde kohdistuu potilaan rintaan.

Suoritamme tavallisimpia luu- ja keuhkokuvauksia.

Teemme sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.

Potilaamme tulevat:

  • Tyksin osastoilta ja poliklinikoilta
  • alueen terveyskeskuksista.​

 Hoito ja tutkimukset

 

Opetus ja ohjaus

Raision röntgen on pieni mutta vilkas kuvantamisyksikkö. Toteutamme monipuolisesti natiiviröntgenkuvauksia sekä ultraäänitutkimuksia ja –toimenpiteitä. Potilaat tulevat meille alueen terveyskeskuksista, hoivakodeista, muista sairaanhoitopiirin toimintayksiköistä ja työterveyshuollosta sekä ajanvaraus- että päivystyslähetteillä. Osastolla työskentelee kolme röntgenhoitajaa ja osastosihteeri,  sekä radiologi osan viikosta. Loppuvuoden 2016 aikana osastolle asennettiin uusi Siemensin natiivikuvauslaitteisto, jonka jälkeen käytössä on natiivitutkimushuone sekä ultraäänitutkimushuone.

Osastolla on nimetty opiskelijaohjauksesta vastaava röntgenhoitaja, mutta koko henkilökuntamme osallistuu päivittäiseen ohjaukseen. Harjoittelujakson aikana opiskelija osallistuu tutkimuksiin ensin ohjatusti ja harjoittelun edetessä myös itsenäisesti työryhmän jäsenenä.

Opiskelijoiden työaika on pääsääntöisesti maanantaista torstaihin klo 8-16 ja perjantaisin klo 8-15 välisenä aikana. Opiskelijan tulee huolehtia omista työvuoroistaan ja tuntien toteutumisesta koulun ohjeiden mukaan. Työvuoromuutoksista ja poissaoloista tulee ilmoittaa osastolle hyvissä ajoin.

Opiskelijalta odotamme

Opiskelijalta odotamme aktiivisuutta ja vastuun ottamista omasta opiskelusta, positiivista ja innostunutta asennetta sekä rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa oppimaansa. Ennen harjoittelujaksoa kannattaa kerrata esimerkiksi anatomiaa ja fysiologiaa, natiivitutkimusten kuvausprojektioita ja kuvausarvoja, säteilysuojelua sekä fysiikkaa. Harjoittelujakson päättyessä odotamme opiskelijalta rakentavaa palautetta saadusta ohjauksesta.

Opiskelija laatii jakson tavoitteet ennen harjoittelun alkua. Tavoitteet käydään läpi osastolla heti harjoittelun alussa. Osastolla pyritään jatkuvaan palautteeseen ja tavoitteita voidaan muokata koko harjoittelujakson ajan. Loppuarviointi pidetään jakson loppupuolella Turun ammattikorkeakoulun arviointikriteereihin perustuen.

Mitä opit osastollamme?

Opit kohtaamaan eri-ikäisiä ja -kuntoisia potilaita ja heidän omaisiaan, arvioimaan kuvanlaatua sekä toimimaan työyhteisön jäsenenä. Opit toteuttamaan tutkimuksia erilaisia työtapoja käyttäen ja ymmärtämään röntgenosaston osuuden potilaan hoitopolussa. Muuttuvat kuvaustilanteet ja erikuntoisten potilaiden yksilöllinen kohtaaminen vahvistavat opiskelijan innovaatio-osaamista. Osastolla opit arvioimaan lähetteitä kriittisesti, pohtimaan tutkimusten oikeutusta sekä toteuttamaan kirjaamista.

Opiskelijana toimit tiimin jäsenenä. Opiskelujaksosi aikana opit suorittamaan tavallisempia natiiviröntgenkuvauksia, ohjaamaan ja kohtaamaan eri elämäntilanteissa olevia potilaita ja heidän omaisiaan sekä arvioimaan kuvan laatua.

Opiskelujakson alussa opiskelija laatii omat henkilökohtaiset tavoitteensa ja jakson aikana sekä jakson lopussa hän saa ohjaajaltaan palautetta edistymisestään.

​Vastuuhenkilöt

Osastonhoitaja Emilia Tikka, p.  02 313 7910
Apulaisosastonhoitaja Mira Koivusalo, p.  02 313 7096

Päivitetty: 4.2.2022 12:41