Siirry sisältöön

 Uudenkaupungin röntgen, os. 146

​Yhteystiedot

​Käyntiosoite

Tyks Vakka-Suomen sairaala
Terveystie 2,  Uusikaupunki

Aukioloajat

Ma-pe 8-16

Puhelin

02 314 1721 toimisto   

Ajanvaraus

02 313 3633

Faksi

02 314 1701

Postiosoite

Tyks Vakka-Suomen sairaala / Röntgen
Terveystie 2,
23500 Uusikaupunki

Tulo-ohjeet tutkimuksiin

Tulo tutkimukseen

 Uudenkaupungin röntgen, os. 146

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Röntgenkuvassa kämmenen ja sormien luut.

Teemme sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia. Teemme röntgenkuvauksia, ultraäänitutkimuksia ja tietokonetomografioita. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. VSKK:n käytössä oleva liikutettava magneettitutkimuslaite – ns. rekkamagneetti – käy sovittuina viikonpäivinä Vakka-Suomen sairaalassa.

Potilaamme tulevat:

  • sairaanhoitopiirimme alueen sairaaloista (lähinnä Tyks Vakka-Suomen sairaalasta)
  • terveyskeskuksista
  • työterveyshuollosta.

Osastomme on auki arkisin klo 8-16. Aukioloaikojen ulkopuolella on varallaolo arkisin klo 16-20 ja viikonloppuisin ja pyhisin klo 9-20.​

 Hoito ja tutkimukset

 

Oppimisympäristö

Osasto on pieni, mutta teemme paljon erilaisia tutkimuksia. Natiivikuvauksia, ultraäänitutkimuksia (ja jonkun verran uä-toimenpiteitä), sekä tietokonetomografiatutkimuksia. Potilaat tulevat meille terveyskeskuksista, hoivakodeista, sairaalan sisältä ja muista sairaanhoitopiirin toimintayksiköistä ja työterveyshuollosta sekä ajanvaraus- että päivystyslähetteillä.

Osastollamme työskentelee kuusi röntgenhoitajaa, osastonhoitaja ja 1-2 radiologia.

Osastollamme on nimetty opiskelijaohjauksesta vastaava röntgenhoitaja, mutta koko henkilökuntamme osallistuu ohjaukseen. Harjoittelujakson aikana opiskelija osallistuu tutkimuksiin ensin ohjatusti ja harjoittelun edetessä myös itsenäisesti. Meillä on monipuolisia opetus- ja ohjaustilanteita natiivi- ja tietokonetomografiatutkimuksissa, koska meillä käy erikuntoisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. 
 

Opiskelijalta odotamme

Opiskelijalta odotamme muun muassa aktiivisuutta, positiivista asennetta, yhteistyökykyä, rohkeutta kysyä asioista, ehdotonta vaitiolovelvollisuutta ja potilaslähtöistä ajattelua. Anatomiaa kannattaa kerrata ennen harjoittelujaksolle tuloa. Tavoitteet jaksolle pitää olla, koska ne käydään läpi harjoittelun alussa. On tärkeää, että osaa ottaa myös rakentavaa palautetta vastaan ja myös tarvittaessa antaa sitä meille.

Opiskelijoiden työaika on pääsääntöisesti klo 8–16. Perjantaisin (tai sovitusti) pääsee aikaisemmin. Opiskelijan on itse pidettävä huoli työajoistaan. Poissaoloista tulee ilmoittaa osastonhoitajalle. Arkisin klo 16–20 on yksi hoitaja varalla. Viikonloppuisin ja pyhisin varallaolo on klo 9–20.

Tervetuloa!

​Vastaamme erikoissairaanhoidon diagnostisista kuvantamispalveluista. Lisäksi tuotamme alueen terveyskeskuksille niiden tarvitsemat kuvantamistutkimukset.

Osastollamme on tehty auditoinnit 2005, 2007, 2012 ja 2018. Vuoden menestyjä -palkinnon saimme vuonna 2005 ja 2021.

Vastuuhenkilöt

Oyl sij. Miika Roviola, puh. 050 440 7459
Osastoryhmän vastaava oyl Niina Vikstedt, puh. 02 313 9888
Osastonhoitaja Maria Rantanen, puh. 02 314 1720

Päivitetty: 10.1.2022 10:04