Oppimisympäristö
Osasto on pieni, mutta teemme paljon erilaisia tutkimuksia. Natiivikuvauksia, ultraäänitutkimuksia (ja –toimenpiteitä), sekä tietokonetomografiatutkimuksia. Potilaat tulevat meille terveyskeskuksista, hoivakodeista, sairaalan sisältä ja muista sairaanhoitopiirin toimintayksiköistä, työterveyshuollosta ja Vakka-Suomen lääkärikeskuksesta sekä ajanvaraus- että päivystyslähetteillä.
Osastollamme työskentelee kuusi hoitajaa, osastonhoitaja, osastonsihteeri ja kaksi radiologia (1 kerrallaan paikalla). Välillä sonograaferi käy tekemässä uä-tutkimuksia.
Kesällä 2017 saimme uuden natiivikuvauslaitteen ja marraskuussa 2017 TT:n. Osastollamme on nimetty opiskelijaohjauksesta vastaava röntgenhoitaja, mutta koko henkilökuntamme osallistuu ohjaukseen. Harjoittelujakson aikana opiskelija osallistuu tutkimuksiin ensin ohjatusti ja harjoittelun edetessä myös itsenäisesti. Meillä on monipuolisia opetus- ja ohjaustilanteita natiivi- ja tietokonetomografiatutkimuksissa koska meillä käy erikuntoisia ja eri-ikäisiä ihmisiä.
Opiskelijalta odotamme
Opiskelijalta odotamme muun muassa aktiivisuutta, positiivista asennetta, yhteistyökykyä, rohkeutta kysyä asioista, ehdotonta vaitiolovelvollisuutta ja potilaslähtöistä ajattelua. Anatomiaa kannattaa kerrata ennen harjoittelujaksolle tuloa. Tavoitteet jaksolle pitää olla, koska ne käydään läpi harjoittelun alussa. On tärkeää, että osaa ottaa myös rakentavaa palautetta vastaan ja myös tarvittaessa antaa sitä meille.
Opiskelijoiden työaika on pääsääntöisesti klo 8–16. Perjantaisin (tai sovitusti) pääsee aikaisemmin. Opiskelijan on itse pidettävä huoli työajoistaan. Poissaoloista tulee ilmoittaa osastonhoitajalle. Arkisin klo 16–21 on yksi hoitaja varalla. Viikonloppuisin ja pyhisin varallaolo on klo 9–21.
Tervetuloa!