Siirry sisältöön

 Auria Biopankki

​Yhteystiedot

Auria Biopankki -logo. Klikkaamalla logoa siirryt Auria Biopankin nettisivuille.

Käyntiosoite

Kiinamyllynkatu 10,
20520 Turku

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

Puhelin

050 578 0815

Sähköposti

info(a)auria.fi

Henkilöstön yhteystiedot

 Auria Biopankki

  • Yleisesittely
  • Kansalaisille
  • Tutkijoille

Biopankki on sairaalan sisällä toimiva yksikkö. Auria Biopankki kuuluu Tyksin laboratoriotoimialueeseen.

Auria Biopankki on Suomen ensimmäinen biopankki. Sen näytekokoelmassa on yli miljoona näytettä, joita käytetään lääketieteelliseen tutkimustyöhön.

Auria Biopankki sijaitsee Turussa Medisiina D:ssä Tyksin ja Turun yliopiston yhteydessä. Auria Biopankin ovat perustaneet Turun yliopisto sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit. Biopankki perustettiin vuonna 2012, ja keväällä 2014 se sai toimiluvan.

Biopankkitoimintaa ohjaa biopankkilaki mikä vahvistaa näytteenantajan oikeusturvaa ja parantaa tutkijoiden edellytyksiä hyödyntää näytekokoelmia. Näytteitä ja henkilötietoja voidaan kerätä ja säilyttää biopankeissa näytteenantajan suostumuksella tulevia tutkimustarpeita varten.

Lue lisää Auria biopankin kotisivuilta.

Kun annat biopankkisuostumuksen, talletetaan biopankkiin sinusta hoitotoimenpiteiden yhteydessä otettuja näytteitä ja niihin liittyviä tietoja.

Biopankissa olevat näytteesi ovat mukana edistämässä lääketieteellisiä tutkimuksia, joiden tarkoituksena on kehittää uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja.

Voit antaa suostumuksen sähköisesti osoitteessa www.suostumus.fi tai täyttämällä suostumuslomakkeen hoitokäynnin yhteydessä. Suostumus tarvitsee tehdä vain kerran. Myös alaikäinen voi antaa biopankkisuostumuksen yhdessä huoltajansa kanssa.

Sinulla on oikeus myös kieltäytyä biopankkisuostumuksen antamisesta eikä kieltäytyminen vaikuta hoitoosi. Antamasi suostumuksen voit myös perua milloin tahansa.

Biopankki luovuttaa näytteitä ja niihin liitettyjä tietoja ainoastaan korkeatasoiseen terveystieteelliseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Jos olet suunnitellut tutkimusta, jossa haluaisit hyödyntää Biopankin materiaalia, ota meihin yhteyttä (ks. yhteystiedot) ja kerro tutkimusasetelmastasi. Voit myös ottaa yhteyttä FINGENIOUS -palvelun kautta.

Teemme keskustelun perusteella alustavan näyte- ja tietohaun.

Uudet esiselvitys- ja luovutuspyynnöt kaikkiin sairaalabiopankkeihin voi jättää FINGENIOUS -palveluun.

Fingenious-logo, jota klikkaamalla siirryt FINGENIOUS-palveluun.

Päivitetty: 24.5.2021 9:28