Siirry sisältöön

Selkäpotilaan hoito

Lääkäri keskustelee selkäpotilaan kanssaHoidamme aikuisten selkäkirurgista hoitoa vaativia sairauksia potilaslähtöisesti, korkealaatuisesti  sekä turvallisesti. Tavoitteemme on parantaa potilaiden elämänlaatua ja toimintakykyä.

Hoitoon pääsy meille edellyttää lääkärin lähetettä terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä lääkäriasemalta. Vuoden 2014 alusta meille on voinut hakeutua hoitoon myös muualta Suomesta laajentuneen valinnanvapauden myötä.

Hoitoratkaisuissa huomioimme potilaan kokonaisvaltaisesti.  Mikäli poliklinikkakäynnillä päädytään leikkaushoitoon, leikkauksen ajankohta sovitaan käynnin yhteydessä.  Kaikkia selkäperäisistä oireista kärsiviä potilaita ei voi auttaa leikkauksella, mutta pyrimme silloin ohjaamaan oikeaan konservatiivisen hoidon toteutuspaikkaan.

Teemme vuosittain noin 500 selkäleikkausta. Tavallisin leikkaushoidon syy on selkärangan kulumissairaus, kuten välilevytyrä, selkärangankanavan ahtauma ja nikamasiirtymä. Hoidamme kirurgisesti myös selkärangan virheasentoja ja aikuisiän skoliooseja. Yksikössämme potilaita hoitava henkilökunta,  kirurgit, hoitajat ja fysioterapeutit, on keskittynyt nimenomaan selkäpotilaisiin.  Leikkauksen jälkeinen kuntoutuminen suunnitellaan yksilöllisesti. Kuntoutumisessa tärkeintä on potilaan oma aktiivisuus ohjattujen harjoitteiden tekemiseen.

Olemme mukana kehittämässä kansallista selkäkirurgian hoitotulosten rekisteröintiä ja teemme yhteistyötä muiden pohjoismaisten selkäkirurgien kanssa. Kehitämme jatkuvasti työmme laatua potilailta saamamme palautteen ja hoitotulosten perusteella.

Vi betjänar patienter också på svenska.

Lääkärimme esittäytyvät

Katri Pernaa

Katri Pernaa, vastuualuejohtaja
LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Erikoisosaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet: Aikuisten selkäkirurgia

Juho Rantakokko

Juho Rantakokko, osastonylilääkäri
LT, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Erikoisosaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet: Aikuisten selkäkirurgia

Satu Jokinen-ValovirtaSatu Jokinen-Valovirta

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Erikoisosaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet: Aikuisten selkäkirurgia,  häntäluukirurgia, polven- ja lonkan tekonivelkirurgia

Juho HatakkaJuho Hatakka

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

 

Hoitohenkilöstömme esimies

Elina LauasElina Lauas, osastonhoitaja

SH YAMK

 

Päivitetty: 15.11.2021 14:46

 Yhteystiedot

Selkäpotilaan hoito TO1F
Tyks Kirurginen sairaala  4. krs (KIR4)
Luolavuorentie 2, Turku

Postiosoite

PL 28
20701 Turku

Fax
02 313 6885

Vastuualuejohtaja

Katri Pernaa
02 313 0000

Osastonhoitaja

Elina Lauas
02 313 6185

Osastomme ja poliklinikkamme