Siirry sisältöön

Potilastarinoita Syöpäklinikalta

"En ajatellut, että 40-vuotiaana sairastuisin rintasyöpään"

Perheenäiti Tuulin elämä muuttui kertaheitolla, kun rinnan yläpuolelta löydetty patti paljastui pahalaatuiseksi kasvaimeksi. Tätä seurasivat kaksi leikkausta ja sytostaatti- sekä sädehoidot. Katso videolta, mitkä asiat auttoivat Tuulia syöpähoitojen aikana ja miten hän kannustaa muita syöpähoitoja läpikäyviä.

"Koin itselleni parhaaksi, että sytostaattien välissä olin töissä aina välillä. En jäänyt kotiin neljän seinän sisälle murehtimaan omien ajatusten kanssa."

Tuuli Ullakonoja"Elämässä on muutakin kuin syöpä"

Martinilla on takanaan raskas vuosi. Suuren osan kuluneesta vuodesta hän on taistellut suolistosyöpää ja syöpähoitojen aiheuttamia oireita vastaan.

Reilu vuosi sitten Martin tunsi outoa paineen tunnetta alavatsan alueella. Hän otti lopulta yhteyttä työterveyshuoltoon, josta hänet lähetettiin Tyksiin jatkotutkimuksiin.

– Tunsin itseni oikeastaan aika terveeksi, mutta sappirakon tähystyksessä suolestani löytyi pahanlaatuinen syöpäkasvain, Martin kertoo.

Kuukauden kuluttua diagnoosin saamisesta alkoivat sytostaattihoidot. Martinin mielestä leikkauksen odottaminen ei ollut ahdistavaa, koska lääkityshoito aloitettiin pikaisesti.

Lue Martinin koko tarina

Päivitetty: 29.4.2021 13:07