Siirry sisältöön

 Syöpäklinikka

Yhteystiedot

Vastuualueen johto

Vastuualuejohtaja Annika Ålgars, puh. 02 313 0935

Johdon sihteeri Tiina Jonkka, puh. 02 313 2800

Toimiston käyntiosoite

Tyks, T-sairaala
E-osa, 1. krs​
Hämeentie 11, Turku

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

Anna palautetta toiminnastamme

 Syöpäklinikka

  • Yleisesittely
  • Tieteelliset tutkimukset

Syöpäklinikan henkilökuntaa ryhmäkuvassa.Syöpäklinikka vastaa koko Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella syöpäsairauksien ei-kirurgisesta hoidosta. Annettavat hoidot noudattavat kansainvälisesti vakiintuneita hoitokäytäntöjä. Uusia hoitomalleja ja -käytäntöjä otetaan kliiniseen käyttöön koko ajan.

Oman sairaanhoitopiirin lisäksi hoidamme potilaita Ahvenanmaan, Satakunnan, Vaasan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilta. Erikoissädetystekniikkaa vaativia potilaita tulee koko Suomen alueelta.

Potilaat ohjautuvat klinikalle lääkärin lähetteen perusteella. Toimimme Tyksin Kantasairaalassa T-sairaalassa. Lisäksi syöpälääkärin vastaanottoja järjestetään kerran/kahdesti viikossa Tyksin Loimaan, Salon ja Vakka-Suomen sairaaloissa.

Potilailta veloitetaan hoidosta riippuen asiakasmaksu.

Osastot ja poliklinikat

Hyödyllisiä linkkejä

Potilaalta otetaan verinäyte.

Tutkimustyö

Syöpätautien klinikka on aktiivisesti mukana uusien hoitomahdollisuuksien tutkimuksessa ja siten kehittämässä uusia hoitomuotoja. Olemme mukana niin kansainvälisissä kuin kansallisissa tutkimusohjelmissa.  Osa tutkimuksistamme on myös tutkijalähtöisiä. Kliinisistä tutkimuksista vastaavat klinikan lääkärit ja klinikan omat tutkimushoitajat.

Tutkimuksia on useisiin eri syöpätauteihin. Lääkärit valitsevat tutkimuksiin osallistuvat potilaat diagnoosin ja vaadittavien tutkimuskohtaisten soveltuvuuskriteereiden mukaan. Tutkimukseen osallistuminen on aina vapaaehtoista.

Katso potilaille avoimet tieteelliset syöpätutkimukset

Päivitetty: 3.2.2022 15:38