Siirry sisältöön

​Perhevalmennukset

Raskaana olevan naisen pyöreä vatsa.

Järjestämme perhevalmennukset yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kätilöopiskelijoiden kanssa.

Perhevalmennukset on tarkoitettu raskaana oleville kumppaneineen. Valmennukset toteutetaan @tyksnaistenklinikka -Instagram tilillä. Valmennus kestää 4 viikkoa ja joka viikolla on oma teemansa, josta tehdään Insta-tilille lukuisia julkaisuja.

Vuoden 2022 keväällä Insta-valmennus pidetään viikoilla 18-21. Viikkojen julkaisut tallennetaan Instagram-tilin kohokohtiin, joten niihin voi tutustua myös jälkeenpäin.


Syksyllä 2022 järjestetään toinen Insta-valmennus. Sen ajankohta päivitetään tälle sivulle kun viikot ovat tiedossa.

Perhevalmennuksessa käsiteltävät teemat

Parisuhde ja seksuaalisuus

Parisuhteen merkitys korostuu raskauden ja synnytyksen aikana sekä synnytyksen jälkeen vauva-arjessa. Seksuaalisuus on tärkeä osa parisuhdetta, mutta se saattaa herättää kysymyksiä naisen ollessa raskaana ja synnytyksen jälkeen.

Syntymän matka

Raskauden aikana odottava äiti valmistautuu synnytykseen. Kurssilla saat tietoa mm. omien voimavarojen hyödyntämisestä kotona, synnytyksessä ja heti synnytyksen jälkeen.

Imetys ja varhainen vuorovaikutus

Imetys on tärkeää varhaisessa vuorovaikutuksessa ja luonnollinen osa vastasyntyneen ravitsemusta. Imettämistä tuetaan vauvan syntymästä asti. Varhainen vuorovaikutus alkaa jo raskausaikana. Sillä tarkoitetaan kaikkea lapsen ja vanhempien yhdessä olemista, kokemista ja tekemistä ensivuosina.

Vanhemmuuden moninaisuus vauvaperheissä

Perheitä on monenlaisia ja jokainen vauva on erilainen, minkä vuoksi perheet muodostavat omat käytäntönsä arjessa. Kurssilla saat tietoa ja keinoja vanhemmuuteen.

 Lisätietoa

Naistenklinikan osastot
Raskaus ja synnytys (Naistalo.fi | Terveyskylä.fi)
Päivitetty: 13.1.2022 13:36

​Tutustu Naistenklinikan toimintaan somessa
 

Facebook-logo.@tyksnaistenklinikka

@tyksnaistenklinikka