Siirry sisältöön

 Ravitsemusterapia

​Yhteystiedot

Ravitsemusterapeutit

Katso ravitsemusterapeuttien yhteystiedot Potilaille-välilehdeltä

Palveluyksikön päällikkö

Ravitsemusterapeutti Mari Salminen, 02 313 2631

Faksi

02 313 3328 (Allergiayksikön kanslia)

Postiosoite

A-sairaala
PL 52, 20521 Turku

 Ravitsemusterapia

  • Potilaille
  • Lisätietoa

​Ravitsemusterapeutit suunnittelevat, ohjaavat ja seuraavat eri sairauksien hoidossa tarvittavien ruokavalioiden toteutusta sekä arvioivat ruokavalion ravitsemuksellista riittävyyttä.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tullaan Tyksin poliklinikoiden ja osastojen kautta

  • lähetteellä
  • kiireelliset myös ilman lähetettä
  • sovitun hoitokäytännön perusteella.

Vastaanotto tapahtuu ajanvarauksella tai potilaan luona hänen ollessaan vuodeosastolla. Ohjaus voi tapahtua yksilö- tai ryhmämuotoisena.

Palveluihimme kuuluu

  • potilaan ruokavalion ravitsemuksellisen riittävyyden arviointi joko haastattelun tai ruokapäiväkirjan perusteella
  • ruokavalion suunnittelu ja sen käytännön toteuttamisen ohjaus ja seuranta
  • ravitsemushoidon kehittäminen sairaanhoitopiirissä (potilasruokailu, ravitsemushoitokäytännöt, henkilökunnan kouluttaminen).

Laskutamme potilailtamme poliklinikkamaksun tai sarjahoitomaksun. Osastolla olevien potilaiden vastaanotot sisältyvät hoitopäivän hintaan.

Ravitsemusterapeuttien yhteystiedot

Ravitsemusterapeuttien vastaanotot sijaitsevat eri puolilla sairaalaa. Käyntiosoite kunkin ravitsemusterapeutin vastaanotolle lukee kutsukirjeessä.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Mikäli joudut muuttamaan tai perumaan sinulle varatun ajan, ota yhteyttä osastosihteeriin tai hoitajaan sille poliklinikalle, josta olet saanut ajan. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä sinua hoitavaan ravitsemusterapeuttiin. Puhelinnumeron näet kutsukirjeestä tai keskus yhdistää sinut oikeaan paikkaan.

​Ravitsemushoito on tärkeä osa potilaan kokonaishoitoa. Sen tarkoituksena on edistää potilaan toipumista ja hyvinvointia sekä pärjäämistä ruokavaliohoitoa vaativan sairauden kanssa.

Ravitsemusohjaus toteutetaan yksilöllisesti. Lähtökohtana on potilaan elämäntilanne ja nykyiset ruokailutottumukset, joiden pohjalta suunnitellaan sairauteen sopiva ja mahdollisimman helposti potilaan arkeen soveltuva ruokavalio. Neuvonnassa käydään läpi käytännönläheisesti ruokavalioon sopivien elintarvikkeiden ja erityisvalmisteiden valintaa ja ruokavalion koostamista niiden pohjalta.

Ravitsemusterapeutin vastaanotto kestää noin tunnin. Vastaanotolle ovat tervetulleita myös potilaan läheiset - erityisesti ruoanvalmistuksesta perheessä pääasiassa huolehtivan on suotavaa tulla vastaanotolle mukaan.

​Kuulumme Tyksin Asiantuntijapalveluihin.


Päivitetty: 9.8.2022 10:29