Siirry sisältöön

Tieteellinen tutkimus

Visiomme on, että kuulumme Pohjoismaiden johtaviin terveyden tutkimuksen yhteisöihin.

Saavutuksemme tunnetaan kansallisesti ja kansainvälisesti ja olemme haluttu yhteistyökumppani.

Strateginen kumppanuus Turun yliopiston kanssa on vahva ja hyödyttää molempia osapuolia sekä alueen väestöä ja elinkeinoelämää.

Erityisvastuualueemme terveydenhuollon toimintayksiköt tunnetaan laajalti niiden sitoutuneisuudesta ja kannustavasta asenteesta tieteelliseen tutkimukseen.

Tieteellinen tutkimus luo huippuosaamista, jota arvostavat potilaat, henkilökunta, tutkijat sekä kuntapäättäjät ja muut sidosryhmät.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tutkimuksesta vastaa johtajaylilääkäri.

Terveystieteellistä tutkimusta tekevien tutkijoiden apuna on

Turun kliininen tutkimuskeskus, Turku CRC

Turun kliininen tutkimuskeskus, Turku CRC, tarjoaa tukea ja palveluita tutkijalähtöiselle terveystieteelliselle tutkimukselle. Palvelut ovat saatavilla Turun yliopiston ja Tyksin erityisvastuualueen tutkijoille. Turku CRC:n verkkosivuilla on laaja terveystieteellisen tutkimuksen ohjeisto, jota noudatetaan VSSHP:ssä tehtävässä terveystieteellisessä tutkimuksessa. Sivuilla on myös ohjeita toimeksiantajille, jotka suunnittelevat kliinisen tutkimuksen aloittamista Tyksissä. Ajankohtaisina asioina Turku CRC:n sivuilta löytyy ohjeita liittyen muun muassa tietosuoja-asetukseen, toisiolakiin ja kliinisten tutkimusten toteuttamiseen koronavirus Covid-19 pandemian aikana.

Auria Biopankki

Auria Biopankin tehtävänä on säilyttää ihmisperäisiä näytteitä, kuten kudos- ja verinäytteitä tietoineen, ja välittää niitä terveyttä edistävään lääketieteelliseen tutkimukseen. Suomen ensimmäisen biopankin perustajajäsenet ovat Turun yliopisto sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit.

Tutkimusvuodeosasto

Tyks Akuutin tutkimusvuodeosasto on kansallinen erityisosaamiskeskus, joka palvelee koko maan tutkijalähtöisen kliinisen tutkimustoiminnan tarpeita. Samalla se tarjoaa edellytykset ja resursseja lääkekehitysyritysten tilaustutkimusten suorittamiselle.

Huippuosaamisyksiköt

Sairaanhoitopiiri on nimennyt yhdeksän huippuosaamisyksikköä vuodeksi 2021, joille se myönsi yhteensä 300 000 euroa kehittämisrahaa. Yhteistä kaikille Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin nimeämille huippuosaamisyksiköille ovat Suomen parhaat hoitotulokset, jotka voidaan osoittaa kansainvälisillä mittareilla.

Lue lisää huippuosaamisyksiköistä

Päivitetty: 10.1.2022 15:05
Luotu: 20.11.2013 9:45