Åucs kunder får betydligt bättre parkeringsmöjligheter i augusti

Parkeringshuset som byggs i samband med det nya T3-sjukhuset öppnas för kunder den första augusti. Samtidigt kommer parkeringsplatserna på P1-nivån i det gamla parkeringshuset ändras från personal- till kundplatser. 

Det nya parkeringshuset på Keramikfabriksgatan har allt som allt 542 parkeringsplatser, varav största delen, till en början, kommer att reserveras till personalens användning. Då T3-sjukhuset blir klart kommer kundparkeringen att centraliseras till det nya parkeringshuset.

Ny parkeringshuset.

I bygganden placeras också 100 cykelplatser. Den första våningen är reserverad för kundplatser och de tre övriga våningarna för personalen. Det gamla parkeringshusets nedersta våning kommer att ändras till kundparkeringsplatser från och med den 1 augusti.  

Åucs kunder har för tillfället 421 parkeringsplatser på Åbo stamsjukhusområde. I och med öppnandet av det nya parkeringshuset kommer kunderna att ha 651 platser, alltså är ökningen 230 platser. På det nya parkeringshusets tak kommer man att installera ett 50 kilowattimmars solkraftverk. 

– Kundernas och personalens parkeringssituation kommer att förbättras märkbart i början av augusti i och med ibruktagandet av det nya parkeringshuset, säger projektdirektör Timo Seppälä

Priset för kundparkeringen är i fortsättningen 2 euro i timmen och 10 euro i dygnet på alla kundparkeringsplatser på stamsjukhusets område.

 

Text och foto: Nadine Karell 

Ändrat : 8.10.2019 15:27
Skapad : 24.6.2019 09:55