Patientsäkerhetsveckan firas på ÅUCS

Den här veckan firas patientsäkerhetsveckan. Världshälsoorganisationen WHO har utnämnt den 17 september som världens patientsäkerhetsdag. Meningen är att öka kunskapen om patientsäkerhet. Årets tema är mammans och det nyfödda barnets trygghet.

Under veckan ordnas olika utbildningar och veckan kulmineras i fredagens patientsäkerhetsdag.

WHO_Patient_Safety_Day_2021_logotYJATransparent_SV.png

Patientsäkerhetsdagen på fredag 17.9.

Utvecklingscentret för patient- och klientsäkerhet arrangerar i samarbete med sjuvårdsdistrikten ett webinarie på finska "Onko lottovoitto synnyttää Suomessa?" (Är det en lottovinst att föda i Finland?). Anmäl dig senast 15.9. 

Patientsäkerhetsdagens temafärg är orange. Sjukvårdsdistriktets personal lär sig i orange i mån av möjlighet och de bebisar som föds under dagen får orangea mössor eller sockor. På kvällen upplyses Åbo Biblioteksbro, U-sjukhuset, T-sjukhuset och Fyrsjukhuset i orange belysning.

Till vårdpersonal och övriga intresserade ordnas en utbildning om patientsäkerhet den 14.9. klockan 12-15. Utbildningen är avgiftsfri för personal inom Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts sjukhus, hälsocentraler och kommuner. För övriga kostar utbildningen 30 euro. Utbildningens språk är finska.

Ändrat : 13.9.2021 09:50
Skapad : 13.9.2021 09:45