Hoppa över menyer

 Avdelningen för barn och unga

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Åucs, Fyrsjukhuset (byggnad 22) Keramiksfabriksvägen 5, Åbo

Våning 2

Telefon

02 313 1418
02 313 9418 byrå

Fax

02 313 3419

Postadress

PB 52, 20521 Åbo

 Avdelningen för barn och unga

  • Till patienten
  • Mer information

 

Vi behandlar barnsjukdomar som kräver specialiserad sjukvård samt barn och unga med barnneurologiska sjukdomar. Vi beaktar hela familjen i samband med vården. En del av patienterna kommer till avdelningen på läkarremiss, vissa direkt från jourpolikliniken.

De största patientgrupperna som vårdas på avdelningen är patienter med barndiabetes, epilepsi, ätstörningar och andra kroniska sjukdomar. Pga. hygien får patienter med smittosamma infektionssjukdomar inte komma till avdelningen.

För vårdperiod på avdelningen debiteras vårddagsavgift. På avdelningen verkar också diabetespolikliniken för barn. För ett besök på diabetespolikliniken debiteras poliklinikavgift.

Avdelningens viktigaste verksamhetsmodell är en familjecentrerad vård: barnet och/eller den unga får alltid individuell vård och hela familjen beaktas.

Besökstider

Avdelningen har fria besökstider och ena föräldern har också möjlighet att övernatta.

 ‭(Dold)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

På avdelningen finns tre enkelrum och tre rum för tre personer. I enkelrummen finns egen toalett men inte i de större rummen. På avdelningen har föräldrarna också möjlighet att duscha.

Barnen får ha sina egna kläder på avdelningen, det finns inga låsbara skåp för förvaring.

I rummen finns TV, vissa rum har också spelkonsoler. I dagrummet finns också TV och olika spelkonsoler. Tyvärr har vi inte trådlös nätkoppling.

Ansvarspersoner

Specialistläkare Anne Kinnala, tfn. 02 313 0000

Avdelningsskötare Kristiina Nokelainen, tfn. 02 313 2746

Päivitetty: 15.2.2022 09:17